Esittely
Sari Forsman-Hugg on PTT:n maa- ja elintarviketalouden tutkimusryhmän tutkimusjohtaja. Forsman-Huggilla on monipuolinen kokemus maa- ja elintarviketalouden talous- ja yhteiskuntatieteellisestä tutkimuksesta ja asiantuntijatehtävistä, alan tutkimuslaitosten johtotehtävistä sekä yhteistyöstä alan toimijoiden ja verkostojen kanssa. Forsman-Hugg on tutkinut mm. ruokamarkkinoiden toimivuutta, ruokaketjun vastuullisuutta ja lisäarvotekijöitä, maatalousyritysten ja elintarvikealan pk-yritysten menestystekijöitä ja strategioita, kuluttajien käsityksiä ruokaketjusta.
Forsman-Hugg osallistuu PTT:n maa- ja elintarviketalouden ennustetoimintaan, jossa hänen asiantuntemusalojaan ovat erityisesti ruuan hintakehitys, elintarviketeollisuuden ja elintarvikeviennin näkymät, ruuan kulutusnäkymät, lihamarkkinat sekä maatalouden kannattavuuskehitys.
Tutkimusalueet/kiinnostuksen kohteet:
Ruokaketjun ja -markkinoidentoimivuus, ruuan hintakehitys, huoltovarmuus ruokasektorilla, maatalousyritysten kannattavuuteen vaikuttavat tekijät, ruuantuotannon kestävyys- ja vastuullisuuskysymykset ja niihin liittyvät ohjauskeinot.
Viimeisimmät julkaisut
- Ruokamarkkinat
- PTT Raportteja
Kirurgisen kastraation kieltämisen taloudelliset vaikutukset Suomen sianlihantuotantoon
- Ruokamarkkinat
- Policy brief
Policy brief: Hållbarhet främjar tillgången till finansiering för jordbruket – kapitaltäckningsregleringen utmanar finansiärer och företagare
- Ruokamarkkinat
- PTT Raportteja
Viljaketjun hajanaisuus vaikeuttaa lisäarvon kasvattamista – viljasektori Suomessa
- Ruokamarkkinat
- Policy brief
Policy brief 1/2025: Vastuullisuus edistää maatalouden rahoituksen saatavuutta – vakavaraisuussääntely haastaa rahoittajia ja yrittäjiä
Viimeisimmät artikkelit
- Tiedotteet
- Ruoka
Ennuste: Vaisu kysynnän kasvu jarruttaa ruokasektorin kasvunäkymiä
- Blogit
- Ruoka
Ruokamenojen osuus kokonaiskulutuksesta säilynyt yllättävänkin vakaana
- Tiedotteet
- Ruoka
Viennin kasvattaminen ja yhteistyön lisääminen vahvistaisi kaikkia kotimaisia ruoan arvoketjuja
- Tiedotteet
- Ruoka