Esittely
Sari Forsman-Hugg on PTT:n maa- ja elintarviketalouden tutkimusryhmän tutkimusjohtaja. Forsman-Huggilla on monipuolinen kokemus maa- ja elintarviketalouden talous- ja yhteiskuntatieteellisestä tutkimuksesta ja asiantuntijatehtävistä, alan tutkimuslaitosten johtotehtävistä sekä yhteistyöstä alan toimijoiden ja verkostojen kanssa. Forsman-Hugg on tutkinut mm. ruokamarkkinoiden toimivuutta, ruokaketjun vastuullisuutta ja lisäarvotekijöitä, maatalousyritysten ja elintarvikealan pk-yritysten menestystekijöitä ja strategioita, kuluttajien käsityksiä ruokaketjusta.
Forsman-Hugg osallistuu PTT:n maa- ja elintarviketalouden ennustetoimintaan, jossa hänen asiantuntemusalojaan ovat erityisesti ruuan hintakehitys, elintarviketeollisuuden ja elintarvikeviennin näkymät, ruuan kulutusnäkymät, lihamarkkinat sekä maatalouden kannattavuuskehitys.
Tutkimusalueet/kiinnostuksen kohteet:
Ruokaketjun ja -markkinoidentoimivuus, ruuan hintakehitys, huoltovarmuus ruokasektorilla, maatalousyritysten kannattavuuteen vaikuttavat tekijät, ruuantuotannon kestävyys- ja vastuullisuuskysymykset ja niihin liittyvät ohjauskeinot.
Viimeisimmät julkaisut
- Ruokamarkkinat
- Policy brief
Policy brief 1/2025: Vastuullisuus edistää maatalouden rahoituksen saatavuutta – vakavaraisuussääntely haastaa rahoittajia ja yrittäjiä
- Ruokamarkkinat
- PTT Raportteja
Maatalouden rahoitusasema muuttuvassa toimintaympäristössä
- Ruokamarkkinat
- PTT Raportteja
Keskustelualoitteita EU:n maatalouspolitiikan muutospaineista
- Kansantalous
- PTT Puheenvuoroja
Ankkuri-instituutioiden merkitys maaseudun elinvoimalle ja Suomen huoltovarmuudelle
Viimeisimmät artikkelit
- Tiedotteet
- Ruoka
Lisääntyvä sääntely haastaa maatalouden rahoitusta – vastuullisuus voi parantaa rahoituksen saatavuutta
- Tiedotteet
- Ilmasto
- Ruoka
Yksinkertaistaminen ja tavoitteiden priorisointi korostuvat EU:n maatalouspolitiikan uudistamisessa
- Tiedotteet
- Kansantalous
Maaseudun ankkuri-instituutioiden merkitys huoltovarmuudelle ja turvallisuudelle pitää tunnistaa
- Tiedotteet
- Ruoka