Ajankohtaista

Suodata artikkeleja alla olevilla painikkeilla

Uusimmat tiedotteet, kutsut ja blogit.

Suomi tarpoo taantumaan – budjettiriihessä kaivataan malttia

Suomen talous vajoaa tänä vuonna taantumaan, ja kasvu on ensi vuonnakin kituliasta, arvioi Pellervon taloustutkimus PTT:n kansantalouden ennuste. Työllisyys on lähdössä laskuun, ja lomautuksia tullaan näkemään runsaasti. Varsinkin rakennusala on suurissa vaikeuksissa, ja hallituksen pitäisikin kohdistaa alalle tarkkarajaisia tukitoimia.

Avaa artikkeli

Tule ruokaennusteen julkistukseen 3.10. Seinäjoelle!

Avaa artikkeli

Pikakommentti asuntojen hintakehityksestä: Harmaalta näyttää – epävarmuus koroista jäytää yhä asuntomarkkinoita

Avaa artikkeli

Uusia näkökulmia tutkijavaihdolla: Marjo Maidellin tutkimusmatka Göteborgin yliopistoon

Tutkijavaihto on hieno mahdollisuus tutkijalle tutustua toisenlaiseen työyhteisöön ja sen toimintatapoihin – parhaimmillaan myös täysin erilaiseen kulttuuriin toisessa maassa.

Avaa artikkeli

Asumismenot 2023: Korkojen nousu kirittää asumismenojen kasvua

Asumismenot kasvavat tänä vuonna tuntuvasti, selviää Kiinteistöliiton ja Omakotiliiton Pellervon Taloustutkimus PTT:ltä tilaamasta selvityksestä. Asumismenojen kasvua ajaa erityisesti korkojen voimakas nousu. Myös muihin asumismenoihin kohdistuu merkittäviä nousupaineita. Energiamenojen muutokset vaihtelevat suuresti riippuen kotitaloudesta.

Avaa artikkeli

Pikakommentti työllisyysluvuista: Merkkejä käänteestä heikompaan näkyvissä

Avaa artikkeli

Taloustaidoista apua velkaongelmien ehkäisyyn

Avaa artikkeli

Mikä suunta syksyn puumarkkinoilla?

Avaa artikkeli

Selvitys valmistui: yhä useampi maahanmuuttajatyönhakija osallistuu työvoimapalveluihin

Työ- ja elinkeinoministeriön tilaama selvitys tarkasteli, miten Suomeen vuosina 2005–2020 muuttaneet ulkomaalaiset ovat päässeet kotoutumista edistäviin työvoimapalveluihin ja siirtyneet työmarkkinoille. Tietoa voidaan hyödyntää kotoutumis- ja työvoimapalveluiden kehittämiseen.

Avaa artikkeli

Ruuan hinta nousi – suhteellinen osuus kotitalouksien kulutusmenoista ei

Avaa artikkeli

Arvioita hallitusohjelmasta: Sopeutuksen määrä on oikeaa kokoluokkaa, mutta työmarkkinauudistukset uhkaavat yhteiskunnan eheyttä

Petteri Orpon hallitus astui valtaan viime viikon tiistaina. Orpon hallituksen ohjelma on liitteineen 243 sivua pitkä. Yksityiskohtaisella ohjelmalla on pyritty löytämään ratkaisut tiedossa oleviin moniin poliittisiin kiistakysymyksiin. Vaikka tässä on onnistuttu, vallitseva hyvin epävakaa kansanvälinen ja kotimainen toimintaympäristö nostaa esiin varmasti sellaisia ongelmia, joihin hallitusohjelmassa ei ole osattu varautua. Nähtäväksi jää, kuinka hallitus pystyy löytämään yhteisen linjan näihin yllättäviin haasteisiin.

Avaa artikkeli

Tutkimusta tehdään kesälläkin!

Kesäharjoittelulla on PTT:llä pitkä perinne ja tänäkin vuonna tutkimusta tehdään myös kesäkuukausina. Toimistolla on toki muitakin kuin harjoittelijoita, mutta heidän tärkeää ja vastuullista tehtäväänsä ei pidä unohtaa – kiitos jokaiselle. PTT:llä on ollut mahdollisuus palkata tutkimusharjoittelijoita tänä vuonna jo heti alkuvuodesta. Tutkimusurasta kiinnostuneiden kannattaakin olla aktiivisia ja hakea harjoittelupaikkaa avoimella hakemuksella, sillä harjoitteluun saattaa päästä jo muulloinkin kuin kesätyöhakuaikaan.

Avaa artikkeli

Skärgårdens särdrag förutsätter en mera förutsägbar stödpolitik och balansering av produktionskostnaderna

Förutsättningarna för djurhållningen på Åland och i ytterskärgården kunde förbättras genom att i högre grad ta regionens särdrag i beaktande i stödpolitiken, genom att hitta lösningar på problematiken med de höga kostnaderna inom primär- och livsmedelsproduktionen samt genom att öka mervärdet längs hela livsmedelskedjan. I rapporten från Pellervo Ekonomisk Forskning (PTT) betonas också vikten av förutsägbarhet vad gäller stödpolitiken och förändringar inom denna.

Avaa artikkeli

Saariston erityisolot edellyttävät ennakoitavuutta maatalouden tukipolitiikkaan ja tasapainoilua tuotantokustannusten kanssa

Ahvenanmaan ja ulkosaariston kotieläintuotannon edellytyksiä voitaisiin parantaa huomioimalla alueen erityisolot tukipolitiikassa aiempaa paremmin, etsimällä ratkaisuja alkutuotannon ja elintarviketeollisuuden korkeaan kustannustasoon sekä kasvattamalla lisäarvoa koko ruokaketjussa. Pellervon taloustutkimus PTT:n raportti painottaa myös tukien ja niiden muutosten ennakoitavuuden tärkeyttä maatiloille.

Avaa artikkeli