Ajankohtaista

Suodata artikkeleja alla olevilla painikkeilla

Uusimmat tiedotteet, kutsut ja blogit.

Pikakommentti asuntojen hinnoista: Helsinki kääntyi nousuun – isossa kuvassa ei dramaattista muutosta

Kiinnostavin havainto tuoreista asuntojen hintatilastoista on Helsingin käänne nousuun kuukausitasolla, arvioi PTT:n asuntomarkkinoihin erikoistunut ekonomisti Veera Holappa.

Avaa artikkeli

Pikakommentti: Työllisyys sinnittelee edelleen hyvällä tasolla – tyyntä myrskyn edellä?

Työllisyys pinnistelee Suomessa yhä hyvällä tasolla talouden heikosta suhdanteesta huolimatta, arvioi Pellervon taloustutkimus PTT:n vanhempi ekonomisti Henna Busk tänä aamuna julkaistuja elokuun työllisyystilastoja.

Avaa artikkeli

Suomi tarpoo taantumaan – budjettiriihessä kaivataan malttia

Suomen talous vajoaa tänä vuonna taantumaan, ja kasvu on ensi vuonnakin kituliasta, arvioi Pellervon taloustutkimus PTT:n kansantalouden ennuste. Työllisyys on lähdössä laskuun, ja lomautuksia tullaan näkemään runsaasti. Varsinkin rakennusala on suurissa vaikeuksissa, ja hallituksen pitäisikin kohdistaa alalle tarkkarajaisia tukitoimia.

Avaa artikkeli

Tule ruokaennusteen julkistukseen 3.10. Seinäjoelle!

Avaa artikkeli

Pikakommentti asuntojen hintakehityksestä: Harmaalta näyttää – epävarmuus koroista jäytää yhä asuntomarkkinoita

Avaa artikkeli

Uusia näkökulmia tutkijavaihdolla: Marjo Maidellin tutkimusmatka Göteborgin yliopistoon

Tutkijavaihto on hieno mahdollisuus tutkijalle tutustua toisenlaiseen työyhteisöön ja sen toimintatapoihin – parhaimmillaan myös täysin erilaiseen kulttuuriin toisessa maassa.

Avaa artikkeli

Asumismenot 2023: Korkojen nousu kirittää asumismenojen kasvua

Asumismenot kasvavat tänä vuonna tuntuvasti, selviää Kiinteistöliiton ja Omakotiliiton Pellervon Taloustutkimus PTT:ltä tilaamasta selvityksestä. Asumismenojen kasvua ajaa erityisesti korkojen voimakas nousu. Myös muihin asumismenoihin kohdistuu merkittäviä nousupaineita. Energiamenojen muutokset vaihtelevat suuresti riippuen kotitaloudesta.

Avaa artikkeli

Pikakommentti työllisyysluvuista: Merkkejä käänteestä heikompaan näkyvissä

Avaa artikkeli

Taloustaidoista apua velkaongelmien ehkäisyyn

Avaa artikkeli

Mikä suunta syksyn puumarkkinoilla?

Avaa artikkeli

Selvitys valmistui: yhä useampi maahanmuuttajatyönhakija osallistuu työvoimapalveluihin

Työ- ja elinkeinoministeriön tilaama selvitys tarkasteli, miten Suomeen vuosina 2005–2020 muuttaneet ulkomaalaiset ovat päässeet kotoutumista edistäviin työvoimapalveluihin ja siirtyneet työmarkkinoille. Tietoa voidaan hyödyntää kotoutumis- ja työvoimapalveluiden kehittämiseen.

Avaa artikkeli

Ruuan hinta nousi – suhteellinen osuus kotitalouksien kulutusmenoista ei

Avaa artikkeli

Arvioita hallitusohjelmasta: Sopeutuksen määrä on oikeaa kokoluokkaa, mutta työmarkkinauudistukset uhkaavat yhteiskunnan eheyttä

Petteri Orpon hallitus astui valtaan viime viikon tiistaina. Orpon hallituksen ohjelma on liitteineen 243 sivua pitkä. Yksityiskohtaisella ohjelmalla on pyritty löytämään ratkaisut tiedossa oleviin moniin poliittisiin kiistakysymyksiin. Vaikka tässä on onnistuttu, vallitseva hyvin epävakaa kansanvälinen ja kotimainen toimintaympäristö nostaa esiin varmasti sellaisia ongelmia, joihin hallitusohjelmassa ei ole osattu varautua. Nähtäväksi jää, kuinka hallitus pystyy löytämään yhteisen linjan näihin yllättäviin haasteisiin.

Avaa artikkeli

Tutkimusta tehdään kesälläkin!

Kesäharjoittelulla on PTT:llä pitkä perinne ja tänäkin vuonna tutkimusta tehdään myös kesäkuukausina. Toimistolla on toki muitakin kuin harjoittelijoita, mutta heidän tärkeää ja vastuullista tehtäväänsä ei pidä unohtaa – kiitos jokaiselle. PTT:llä on ollut mahdollisuus palkata tutkimusharjoittelijoita tänä vuonna jo heti alkuvuodesta. Tutkimusurasta kiinnostuneiden kannattaakin olla aktiivisia ja hakea harjoittelupaikkaa avoimella hakemuksella, sillä harjoitteluun saattaa päästä jo muulloinkin kuin kesätyöhakuaikaan.

Avaa artikkeli