Rekry: etsimme maatalousekonomistia

Pellervon taloustutkimus PTT ry tuottaa taloustieteen keinoin objektiivista tietoa taloudesta yhteiskunnallisille päättäjille, yrityksille ja yhteisöille. Tärkeitä painopisteitä ovat kansantalous, maa- ja elintarviketalous sekä metsä- ja ympäristötalous. PTT edistää suomalaista hyvinvointia sekä Suomen talouden tasapainoista ja oikeudenmukaista kehitystä.  

Haluatko olla mukana tekemässä yhteiskunnallisesti vaikuttavaa ja merkityksellistä työtä? Oletko kiinnostunut maa- ja elintarviketalouden kysymyksistä?  

Haemme noin 30 henkilön tutkimusyhteisöömme maatalousekonomistia toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen. Viihtyisä toimistomme sijaitsee Helsingin Kampissa. Hybridityö mahdollistaa osittaisen työskentelyn myös pääkaupunkiseudun ulkopuolelta.  

PTT:n maatalousekonomistina analysoit globaalin toimintaympäristön ja markkinoiden muutosten sekä ohjauskeinojen vaikutuksia maa- ja elintarviketalouden kehitykseen ja ruokamarkkinoiden toimintaan. Olet osa innostavaa, avointa työyhteisöä, jossa pääset tekemään monialaista, merkityksellistä taloustutkimusta.  

Työn pääsisältö on ruokamarkkinoiden toimintaan ja kehitykseen sekä erityisesti maatalous- ja ilmastopolitiikkaan liittyvien tutkimusprojektien toteuttaminen ja tutkimustuloksista viestiminen yksin ja yhdessä työyhteisön muiden jäsenten kanssa. Lisäksi osallistut maa- ja elintarviketalouden talousennusteiden laadintaan. Tehtäviisi kuuluvat myös tutkimushankkeiden suunnittelu ja rahoituksen hakeminen, markkinoiden ja talouden kehityksen seurantaa ja analysointia sekä monipuolisia asiantuntijatehtäviä kuten media- ja sidosryhmäyhteistyö sekä valiokuntakuulemiset.  

Sinulla on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto sekä osaamista soveltavien taloustieteellisten tutkimusmenetelmien hyödyntämiseen. Erityisenä etuna pidämme ekonometrian hallintaa sekä kokemusta ohjelmointikielistä kuten R tai Stata. Tohtorintutkinto tai alan jatko-opinnot katsotaan eduksi. Työ edellyttää sujuvaa kirjallista ja suullista suomen ja englannin kielen taitoa, kykyä itsenäiseen työskentelyyn sekä hyviä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja. Katsomme eduksi aikaisemman kokemuksen alan tutkimustyöstä, projektien johtamisesta sekä alan kansallisista ja kansainvälisistä tutkimusverkostoista. 

Tarjoamme mukavan ja rennon työyhteisön, jossa on aito tekemisen meininki. Merkityksellisen työn lisäksi meillä kannustetaan osaamisen kehittämiseen. Luotamme toisiimme ja nostamme rohkeasti esille uusia ideoita. Olemme perheystävällinen työpaikka ja toimimme arvojemme – Luottamus, Rohkeus, Uteliaisuus ja Yhteisöllisyys – mukaisesti. 

Meillä on kattavat henkilöstöedut (mm. työterveys, lounas-, kulttuuri- ja liikuntaetu). Palkka määräytyy sopimuksen mukaisesti henkilön osaamisen ja kokemuksen mukaisesti. 

Tehtävä täytetään alkaen 15.3.2023 tai sopimuksen mukaan. Vapaamuotoiset hakemukset ansioluetteloineen ja palkkatoivomuksineen pyydetään ystävällisesti toimittamaan 15.2.2023 mennessä sähköpostitse osoitteeseen rekry@ptt.fi (viestin aiheeksi ”Maatalousekonomisti”).  

Lisätietoja tehtävästä antaa maa- ja elintarviketalousryhmän tutkimusjohtaja Sari Forsman-Hugg p. 0400 639450, sari.forsman-hugg@ptt.fi.  

Linkki rekrytoinnin tietosuojaselosteeseen.