Uusi vuosi, uusi raikas ilme!

Uusi vuosi on lähtenyt vauhdikkaasti liikkeelle. Strategiaprosessi rytmitti hienosti sujunutta viime vuotta, ja nyt on aika suunnata arjessa uusien suuntaviivojen mukaisesti. Joko sinä olet tutustunut uuteen strategiaamme ja PTT:n tarinaan?

Moni on saattanutkin jo huomata nämä PTT:n uudet raikkaat nettisivut. Tutkijoiden osaamista tullaan tuomaan uusilla sivuilla selkeämmin esille, jotta median ja yhteistyökumppaneiden tiedonsaanti ja myös talon sisäinen tiedonkulku sujuvoituvat entisestään.

Vuoden alun suurin ilonaihe ovat olleet uudet PTT-läiset Milja Sinnemäki, Lucas Lindelöf ja Antti Norkio, jotka aloittivat tammikuussa. Viestintämme saa tärkeän vahvistuksen Miljasta, joka aloitti tutkimusviestinnän asiantuntijana. Lucas toimii tutkimusharjoittelijana maa- ja elintarviketalouden tutkimusryhmässä, ja Antti palkattiin kansantalouden tutkimusryhmään ekonomistiksi. Voitte lukea esittelyt heistä tämän jutun lopusta. Lämpimästi tervetuloa kaikille!

Tälläkin hetkellä meillä on haku päällä ja etsinnässä maatalousekonomisti toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen – kannattaa siis olla suoraan yhteydessä tutkimusjohtaja Sari Forsman-Huggiin tai lähettää hakemus ja CV osoitteeseen rekry@ptt.fi, jos paikka kiinnostaa – hakea voi 15.2. saakka!

Tammikuussa aloittaneet PTT-läiset: Antti Norkio, Milja Sinnemäki ja Lucas Lindelöf

Milja Sinnemäki

Olen Milja Sinnemäki ja aloitin tammikuun alussa tutkimusviestinnän asiantuntijana. Minun tehtäviini kuuluvat täällä tehtävästä tutkimuksesta viestiminen ja erilaiset siihen liittyvät suunnittelutehtävät. Olen tutkinut viranomaisviestintää ja vuorovaikutuksen ilmiöitä sosiaalisessa mediassa. Minua kiehtoo viestinnän nopea kehittyminen sekä uusien ilmiöiden ja alustojen hyödyntäminen organisaatioiden viestinnässä.

Hain PTT:lle, koska…
Hain PTT:lle, koska minulle työn merkityksellisyys on tärkeää. Tätä työtä hakiessa oli heti selvää, että yhteiskunnallisen keskustelun edistäminen ja yhteiskunnan tasapainoisen kehityksen myötävaikuttaminen ovat sellaisia tavoitteita, joita haluan olla omalla osaamisellani tukemassa.

Ajankohtaisista ilmiöistä kannattaisi seurata…
Ajankohtaisista ilmiöistä näin viestijän näkökulmasta nostaisin esiin, miten perinteinen tiedonhaku on siirtynyt yhä enemmän hakukoneista, kuten Googlesta, eri sosiaalisiin medioihin. Perinteinen hakukone ei välttämättä enää ole nuoremman väestönosan ensisijainen kanava tiedonhaussa. Näen tämän mielenkiintoisena kehityksenä, kun mietitään organisaatioiden viestintää ja eri kohderyhmien viestintäkäyttäytymistä. Siksi ajattelenkin, että on tärkeää olla tarjoamassa luotettavaa tietoa siellä, missä sen käyttäjät ovat nyt ja tulevaisuudessa.

Lucas Lindelöf

Olen Lucas Lindelöf, ja olen juuri aloittanut tutkimusharjoittelijana PTT:llä, maa- ja elintarviketalouden tutkimusryhmässä. Opiskelen maatalous- ympäristö- ja luonnonvaraekonomiaa Helsingin yliopistossa ja olen myös suorittanut luonnontieteiden kandidaatin tutkinnon.

Hain PTT:lle, koska…
Toisaalta harjoittelu on luonnollinen osa opintojani, sillä maisteriopintoihin kuuluu harjoittelujakso, mutta toisaalta minulla on jo kauan ollut ajatuksissani, että viimeistään maisteriopintojen alkaessa haluan löytää työn, jolla on suora yhteys opintoihini. Vuosien varrella olen opintojeni ohella tehnyt töitä palvelualalla ja myös yrittäjänä, joten tuntui nyt oikealta ajalta hakea lisää kokemusta omasta alastani. PTT on aikoinaan tullut tutuksi muun muassa talousuutisten ja tunnettujen talousennusteidensa kautta ja viime syksyllä, kun pohdiskelin mistä löytää hyvän harjoittelupaikan, niin PTT tuntui luonnolliselta vaihtoehdolta. Nyt kun olen täällä ja päässyt upeaan tutkimustiimiin mukaan, niin tuntuu kyllä siltä, että olen juuri oikeassa paikassa.

Ajankohtaisista ilmiöistä kannattaisi seurata…
Tällä hetkellä on kyllä niin paljon ilmiöitä, joita olisi sekä tärkeää että mielenkiintoista seurata, jos aikaa vain riittäisi. Maailmassa, ja Suomessakin, tapahtuu paljon huolestuttavia, mutta myös hyviä asioita. Puhutaan murroksesta melkein jokaisen asian yhteydessä, oli kyse sitten energiasta, taloudesta, ilmastonmuutoksesta, geopoliittisesta epävarmuudesta ja ties mistä. Juuri nyt kannattaa kuitenkin seurata miten inflaatio kehittyy, ja millaisia korkopäätöksiä keskuspankit tekevät, sillä nämä asiat vaikuttavat tavalla tai toisella meihin kaikkiin. Vaikka inflaatio on alkanut hellittää energiahintojen laskiessa, niin esimerkiksi ruoan hinta näyttää edelleen nousevan. Kaikki ei näy heti, ja esimerkiksi ruokaketjussa hinnankorotukset siirtyvät aina viiveellä.

Antti Norkio

Olen Antti Norkio ja aloitin vuodenvaihteessa ekonomistina kansantalouden tutkimusryhmässä. Aiempi tutkimukseni on keskittynyt aineettomaan pääomaan, kasvuyrityksiin ja yritysrahoitukseen. Kirjoitin Vaasan yliopistossa näitä aiheita käsittelevän väitöskirjan, joka on parhaillaan esitarkastuksessa. Tällä hetkellä olen mukana korkeakoulutettuja yrittäjiä tutkivassa hankkeessa ja lisäksi osallistun aina keväisin ja syksyisin julkaistavan talousennusteen laadintaan. Ammatillinen taustani on rahoitusalalla ja autokaupassa, minkä ansiosta olen saanut kosketuspintaa myös konkreettisiin talouden toimijoihin.

Hain PTT:lle, koska…
Hain PTT:lle, koska koen, että täällä tuotetaan tärkeää tietoa kansantaloudesta sekä maa- ja metsätaloudesta päätöksenteon tueksi. Epävarmoina aikoina tutkimus ja tietoon perustuva päätöksenteko ovat entistä tärkeämpiä.

Ajankohtaisista ilmiöistä kannattaisi seurata…
Ajankohtaisista ilmiöistä kannattaa seurata muun muassa sähkömarkkinoita ja Euroopan keskuspankin viestintää koron muutoksista. Sähkön hinta antaa osviittaa energian riittävyydestä koko Euroopan alueella.