Työpaikka avoinna: Etsimme joukkoomme tutkimusviestinnän asiantuntijaa

Pellervon taloustutkimus PTT ry tuottaa taloustieteen keinoin objektiivista tietoa taloudesta yhteiskunnallisille päättäjille, yrityksille ja yhteisöille. Tärkeitä painopisteitä ovat kansantalous, maa- ja elintarviketalous ja metsä- ja ympäristötalous. PTT edistää suomalaista hyvinvointia sekä Suomen talouden tasapainoista ja oikeudenmukaista kehitystä.

Haluatko olla mukana tekemässä yhteiskunnallisesti vaikuttavaa ja merkityksellistä työtä? Kiinnostaako työskentely viestintätehtävissä tutkimuksen parissa?

Haemme tutkimusviestinnän asiantuntijaa toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen. Toimistomme sijaitsee Helsingin Kampissa, mutta joustava hybridityö mahdollistaa työskentelyn myös pääkaupunkiseudun ulkopuolelta.

Mitä työhösi kuuluu? PTT:ssä viestintä on tärkeä osa tutkimustyötä sen kaikissa vaiheissa. Osallistut tutkimussuunnitelmien ja hankehakujen laatimiseen, teet laitoksen ulkoista viestintää eri kanavissa, valmistelet julkistuksia ja muita tapahtumia, kuten sidosryhmätilaisuuksia ja työpajoja, sekä kehität koko talon viestinnän osaamista. Asiantuntijamme ovat lähes päivittäin haastateltavina mediassa. Viestinnän keinoin edistät PTT:n vaikuttavuutta. Samalla pääset kehittämään omia viestintä- ja tutkimustaitojasi vaihtelevissa projekteissa tiiviistä selvityksistä aina monivuotisiin akatemiahankkeisiin asti. Toivomme, että sinulla on tutkimusosaamista osallistua hankkeisiin viestinnän lisäksi tutkijaroolissa, mutta lopullinen työnkuvasi räätälöidään taitoihisi ja tavoitteisiisi sopivaksi.

Mitä odotamme Sinulta? Sinulla on soveltuva korkeakoulututkinto ja kokemusta viestinnän ja/tai tutkimuksen parissa työskentelystä. Kokemus jostakin PTT:n tutkimusaiheesta katsotaan eduksi. Käytät sujuvasti erilaisia ohjelmistoja. Arvostamme visuaalista taitoa sekä innostusta sosiaalisen median kanavien ylläpitoon ja kehittämiseen. Tarjoamme mahdollisuuden vaikuttaa laajasti PTT:n ilmeeseen ja ilmaisuun. Odotamme myönteistä asennetta, yhteistyötaitoja ja hoksaamiskykyä – jokainen tutkimushanke ja viestintätarve on erilainen. Otat sujuvasti vastuuta erilaisista työtehtävistä ja työskentelet itsenäisesti. Toimimme ja julkaisemme pääasiassa suomeksi, mutta työ edellyttää myös hyvää englannin kielen taitoa, ja ruotsin taito on eduksi.

Me tarjoamme Sinulle mukavan ja toisiinsa luottavan työyhteisön, jossa on aito tekemisen meininki. Pääset vaikuttamaan työnkuvaasi osaamisesi ja kiinnostuksesi mukaan. Toimimme arvojemme – luotettavuus, yhteisöllisyys, rohkeus ja uteliaisuus – mukaisesti. Olemme tasa-arvoinen ja perheystävällinen työpaikka. Meillä on monipuoliset henkilöstöedut (mm. kattava työterveyshuolto, lounasetu, virike- ja liikuntaetu ja mahdollisuus pätevöityä kouluttautumalla). Tehtävän palkka määräytyy kokemuksen ja osaamisen mukaisesti.

Hae tehtävää lähettämällä hakemus ja CV palkkatoivomuksineen osoitteeseen rekry@ptt.fi (viestin aiheeksi ”Tutkimusviestijä”). Tehtävä täytetään heti, kun sopiva henkilö löytyy. Haku päättyy 6.11.2022.

Lisätietoja tehtävästä antaa viestintäpäällikkö Kimmo Mäkilä, p. 040358 0222, kimmo.makila@ptt.fi