Tutkimusta tehdään kesälläkin!

Kesäharjoittelulla on PTT:llä pitkä perinne ja tänäkin vuonna tutkimusta tehdään myös kesäkuukausina. Toimistolla on toki muitakin kuin harjoittelijoita, mutta heidän tärkeää ja vastuullista tehtäväänsä ei pidä unohtaa – kiitos jokaiselle. PTT:llä on ollut mahdollisuus palkata tutkimusharjoittelijoita tänä vuonna jo heti alkuvuodesta. Tutkimusurasta kiinnostuneiden kannattaakin olla aktiivisia ja hakea harjoittelupaikkaa avoimella hakemuksella, sillä harjoitteluun saattaa päästä jo muulloinkin kuin kesätyöhakuaikaan.

Ympäristö- ja luonnonvaratiedettä Viikissä opiskeleva Sanna Inkilä aloitti tutkimusharjoittelijana toukokuussa. Sanna on päässyt heti alusta alkaen tekemään mielekkäitä tutkimustöitä. Kaikkein onnistunein harjoittelu syntyy usein siitä, että henkilön osaamisen ja PTT:n hankkeen tarpeet kohtaavat. Pienessä organisaatiossa pääsee kuitenkin tekemään ja osallistumaan monenlaiseen, joten osaamista karttuu niin substanssi- kuin työelämätaitojen osalta. PTT on todellinen näköalapaikka, jossa pääsee tähystelemään ja syventymään PTT:n teemoihin ja koko yhteiskuntaan laajemmin.

Alla pääset lukemaan Sannan ajatuksia miksi hän haki PTT:lle ja mitä ilmiöitä hän vinkkaa seuraamaan. Sanna on yksi niistä harjoittelijoista, jotka jatkavat meillä myös harjoittelun jälkeen, joten harjoittelu voi olla hyvä ponnahdus tutkijanuralle. Tervetuloa PTT:lle vielä kerran Sanna!

Kuka olet?

Olen Sanna Inkilä ja aloitin tutkimusharjoittelijana PTT:llä toukokuun alussa. Olen opiskellut ympäristö- ja luonnonvarataloustiedettä neljä viimeistä vuotta, joten PTT tuntui luontevalta paikalta harjoittelulle.

Miksi hait PTT:lle?

Minua kiinnostaa tutkimustyö ja uskon, että PTT tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden päästä työskentelemään oman alan tehtävien parissa. Metsä- ja ympäristötalouden tutkimusryhmään pääseminen on mielenkiintoista, koska Suomessa metsillä on suuri taloudellinen ja ympäristöllinen merkitys. Haluan syventää tietämystäni metsäalasta ja olen innostunut mahdollisuudesta osallistua tutkimustyöhön, jonka yhtenä tavoitteena on edistää kestävää metsätaloutta.

Ajankohtainen ilmiö, jota kannattaa seurata?

Suosittelen seuraamaan EU ETS:n päästöoikeuden hinnan kehitystä ja päästökaupan toimivuutta. EU ETS:n päästöoikeuden hinta tarjoaa arvokasta tietoa markkinoiden suhtautumisesta päästöihin ja ilmastonmuutoksen hillitsemiseen. Viime aikoina hinta on noussut, mikä lisää kannustimia päästöjen vähentämiseen ja esimerkiksi uusiutuvan energian investointeihin. Päästökauppa on merkittävä tekijä EU:n sisäisten päästöjen vähentämisessä, ja hintaa seuraamalla voi saada arvokasta tietoa markkinoiden kehittymisestä.