Tutkimus: Osuuskunnat ja järjestöt arvioivat soten avaavan mahdollisuuksia laajentumiselle – katso pääkohdat verkkografiikasta ja videoesityksestä!

 

Osuuskunnat ja järjestötoimijat suhtautuvat myönteisesti mahdollisuuksiinsa hallituksen esityksen mukaisilla sote-valinnanvapausmarkkinoilla, kertoo tuore tutkimus.

Osa osuuskunnallisista palveluntuottajista suunnittelee laajentavansa sosiaali- ja terveyspalvelujen tuotantoaan, jos valinnanvapaus astuu voimaan. Tutkimus antaa suosituksia osuuskuntien ja järjestöjen aseman kehittämiseksi yhdenvertaisemmaksi osakeyhtiöiden kanssa. Tutkimuksen ovat toteuttaneet Pellervon taloustutkimus PTT, Nordic Healthcare Group ja Idekoop.

Valmisteilla olevan maakunta- ja sote-uudistuksen tavoitteena on monipuolinen ja monimuotoinen palvelutarjonta, minkä vuoksi tarvitaan lisätietoa osakeyhtiöstä poikkeavien toimijoiden asemasta tulevilla sosiaali- ja terveyspalvelujen markkinoilla.

Osuustoiminta ja järjestötoiminta sosiaali- ja terveyspalveluissa -tutkimuksen mukaan osuuskunnat ja järjestöt näkevät sote-uudistuksen ja valinnanvapausmarkkinoiden syntymisen yleisesti mahdollisuutena. Tutkimukseen vastanneista osuuskuntatuottajista kaksi kolmesta suunnittelee laajentavansa toimintaansa valinnanvapauden astuessa voimaan. Järjestötoimijoista joka kolmannes arvioi soten avaavan mahdollisuuksia toimintojen laajentamiseen.

Lue koko tiedote valtioneuvoston kanslian tietokäyttöön-sivuilta (linkki)

Lue koko tutkimusraportti täältä (linkki).

Tutkimuksen pääkohdat näet myös interaktiivisesta verkkografiikasta alta:

 

Lisätietoja:

Iiro Jussila, PTT, 050 465 9899, iiro.jussila@ptt.fi