Rekry: vanhempi maatalousekonomisti tai ekonomisti

 

 

Pellervon taloustutkimus PTT ry tuottaa kansantalouteen, maa- ja elintarviketalouteen ja metsä- ja ympäristötalouteen liittyvää luotettavaa tutkimustietoa ja asiantuntijapalveluita. Pääteemojamme ovat alueiden kehitys, asuminen, osuustoiminta, metsä ja ruoka.

Edistämme yhteiskuntaa, eri toimintasektoreita ja organisaatioita kehittävää päätöksentekoa ja keskustelua. Visionamme on uudistuva Suomi, jossa päätöksenteko perustuu luotettavalle tutkimustiedolle. Haluamme olla avainteemojemme vaikuttavin tutkimuslaitos ja alamme paras työnantaja. Olemme ennakkoluulottomasti mukana ratkaisemassa yhteiskunnallisia haasteita.

Haluatko olla mukana tekemässä yhteiskunnallisesti merkittävää tutkimusta? Oletko kiinnostunut maatalouden tai elintarvikemarkkinoiden kysymyksistä?

Haemme noin 25 henkilön tutkimusyhteisöömme vanhempaa maatalousekonomistia tai maatalousekonomistia vakituiseen työsuhteeseen. Uudistetut toimitilamme sijaitsevat Helsingin Kampissa, mutta etätyö mahdollistaa työskentelyn myös pääkaupunkiseudun ulkopuolelta.

Maatalousekonomistina pääset taloustutkimuksen näköalapaikalle, jossa pääset vaikuttamaan koko yhteiskunnan talouden kehittymiseen. Olet osa innostavaa, avointa työyhteisöä, jossa teet monialaista tutkimusta.

Työn pääsisältö on ruokamarkkinoiden toimintaan ja maatalouspolitiikkaan liittyvien tutkimusprojektien toteuttaminen ja tutkimustuloksista viestiminen yksin ja yhdessä työyhteisön muiden jäsenten kanssa. Lisäksi osallistut maa- ja elintarviketalouden suhdanne-ennusteiden tekemiseen. Tehtäviisi kuuluvat myös tutkimushankkeiden suunnittelu ja rahoituksen hakeminen, markkinoiden ja talouden kehityksen seurantaa ja analysointia sekä muita alan asiantuntijatehtäviä, kuten media- ja sidosryhmäyhteistyö sekä valiokuntakuulemiset.

Sinulla on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto sekä kiinnostusta soveltavien taloustieteellisten tutkimusmenetelmien hyödyntämiseen. Tohtorintutkinto tai alan jatko-opinnot katsotaan eduksi.  Työ edellyttää sujuvaa kirjallista ja suullista suomen ja englannin kielen taitoa, kykyä itsenäiseen työskentelyyn sekä hyviä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja. Erityisenä etuna pidämme ekonometrian hallintaa. Katsomme eduksi myös aikaisemman kokemuksen alan tutkimustyöstä ja tutkimusverkostoissa toimimisesta. Tarjoamme kilpailukykyisen palkan lisäksi kattavat henkilöstöedut (mm. erittäin kattava työterveys, lounas-, kulttuuri- ja liikuntaetu).  

Tehtävä täytetään 1.8.2021 alkaen tai sopimuksen mukaan. Vapaamuotoiset hakemukset ansioluetteloineen ja palkkatoivomuksineen pyydetään ystävällisesti toimittamaan 17.6.2021 mennessä sähköpostitse osoitteeseen rekry(at)ptt.fi (viestin aiheeksi ”Maatalousekonomisti”).

Lisätietoja tehtävästä antaa  maa- ja elintarviketalousryhmän tutkimusjohtaja Sari Forsman-Hugg p. 0400 639450, sari.forsman-hugg(at)ptt.fi

Linkki rekrytoinnin tietosuojaselosteeseen.