PTT:n uudet kasvot Maria ja Mauri: Nyt kannattaa seurata hallituksen muodostumista ja tekoälyn käyttöönottoa arjessa

Tutkimuslaitoksen maaliskuu on jälleen erityisen työntäyteinen ennustetyön käynnistyttyä toden teolla. Maaliskuussa saimme myös uusia osaajia taloon – Mauri Yli-Liipola aloitti maatalousekonomistina ja Maria Sivonen kansantalouden tutkimusryhmässä tutkimusharjoittelijana. Molemmat tuovat PTT:lle hienon lisän omaa osaamistaan ja uutta intoa kehittää sekä omaa että talon osaamista.

Pääsette lukemaan heidän ajatuksiaan alta. Maria ja Mauri vinkkaavat erityisesti seuraamaan päivän polttavia puheenaiheita, kuten eduskuntavaaleja ja uuden hallituksen muodostamista sekä tekoälyn käyttöönottoa jokapäiväiseen elämään.

Tervetuloa vielä kerran Marialle ja Maurille!

Kuka olet ja minkä alan osaaja?

Olen Maria Sivonen, ja aloitin maaliskuussa tutkimusharjoittelijana kansantalouden tutkimusryhmässä. Opiskelen taloustiedettä Tampereen yliopistossa ja töiden ohella viimeistelen gradua liittyen rahapelien kulutukseen erityisesti käyttäytymistaloustieteen näkökulmasta.

Miksi PTT?

Hain PTT:lle, koska halusin saada lisää tutkimuskokemusta ja päästä hyödyntämään opintojen kautta tullutta osaamista. PTT:n osaaminen käyttäytymistaloustieteen saralla kiinnosti minua erityisesti, ja on ollut mukavaa päästä näkemään tarkemmin, millaisia hankkeita PTT:llä on aiheeseen liittyen. Uskon myös oppivani paljon uutta harjoittelujaksollani PTT:llä, joten voin sanoa tehneeni oikean valinnan hakiessani tänne harjoitteluun.

Kerro ajankohtainen ilmiö mitä kannattaa juuri nyt seurata?

Eduskuntavaalien tulokset ja niitä seuraava uuden hallituksen muodostaminen ovat tällä hetkellä ajankohtaista Suomessa. Vaalien jälkeen äänestystulokseen ei voi enää henkilökohtaisesti vaikuttaa, mutta uuden hallituksen muodostaminen saattaa olla yllättävän mielenkiintoinen prosessi.

Kuka olet ja minkä alan osaaja?

Olen Mauri Yli-Liipola ja aloitin maaliskuussa maa- ja elintarviketalouden tutkimusryhmässä maatalousekonomistina. Aikaisemmin olen tutkinut muun muassa hintojen muodostumista verkkokaupan alustoilla sekä uusia ja automatisoitavia datan keräystapoja. Tällä hetkellä olen mukana monessa kiinnostavassa hankkeessa, joissa olen päässyt tuomaan esiin myös menetelmällistä osaamistani. Tässä sivussa toimin maatalousyrittäjänä Salossa.

Miksi PTT?

Hain PTT:lle koska haluan tehdä merkityksellistä ja vaikuttavaa työtä. Täällä pääsen varmasti hyödyntämään kaikkea osaamistani ja haastamaan itseäni. PTT:n ketteryys ja joustavuus ovat minulle isossa roolissa ja monien muiden asioiden ohella ne mahdollistavat viljelytoiminnan harjoittamisen.

Kerro ajankohtainen ilmiö mitä kannattaa juuri nyt seurata?

Päivän kuumimpien puheenaiheiden lisäksi mielestäni pitäisi seurata tekoälyä ja sen käyttöönottoa jokapäiväisessä elämässä sekä koko ruokaketjussa. Lisäksi pitäisi seurata elintarvikkeiden kulutuksen muutoksia hyödykekorin ja liiketoimintaympäristön muutosten osalta.