PTT:n uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu Markus Lahtinen

Pellervon taloustutkimus PTT:n hallitus on valinnut taloustieteilijä, KTT Markus Lahtisen tutkimuslaitoksen uudeksi toimitusjohtajaksi. Talo on Lahtiselle tuttu, sillä hän toimi PTT:n kansantalouden tutkimusryhmän vetäjänä vuoteen 2015 saakka. Hän aloittaa tehtävässä 1.12.

Markus Lahtinen PTT:n toimitusjohtajaksi

Pellervon taloustutkimus PTT:n hallitus on valinnut taloustieteilijä, KTT Markus Lahtisen tutkimuslaitoksen uudeksi toimitusjohtajaksi. Talo on Lahtiselle tuttu, sillä hän toimi PTT:n kansantalouden tutkimusryhmän vetäjänä vuoteen 2015 saakka.

Viime vuodet Lahtinen on toteuttanut PTT:n toiminnan tarkoitusta ja tukenut yhteiskunnallista päätöksentekoa lähietäisyydeltä. Lahtinen on tuonut taloustieteellisen osaamisensa suoraan maan hallituksen käyttöön ja on toiminut useiden eri ministerien talouspoliittisena erityisavustajana.

PTT:n hallituksen puheenjohtaja Juha Marttila toivottaa Lahtisen lämpimästi tervetulleeksi vetämään huippuosaajien yksikköä. ”Markus tuo taloon vahvaa taloustieteellistä ja yhteiskunnallista osaamista sekä vahvistaa PTT:n näkyvyyttä ja vaikuttavuutta”, Marttila toteaa.

PTT:n hallitus näki Lahtisen erityisinä vahvuuksina makrotalouden osaamisen sekä poikkeuksellisen vahvan kokemuksen yhteiskunnallisesta päätöksenteosta.

Samalla Marttila kiittää väistyvää toimitusjohtajaa Iiro Jussilaa lähes viiden vuoden mittaisesta työrupeamasta: Iiron johdolla PTT:ssä on tehty laajamittaisia kehitystoimia, joiden myötä talo kohtaa toimintaympäristön muutokset aiempaa vahvempana. ”Toivotan Iirolle menestystä yrittäjän taipaleelle”, Marttila jatkaa. 

”Odotan innolla joulukuussa tapahtuvaa paluuta PTT:hen. Sillä on tärkeä tehtävä tuottaa tutkittua tietoa taloustieteen monilta osa-alueilta ja käydä yhteiskunnallista keskustelua tutkimustietoon perustuen. Koronaviruksen aiheuttama kriisi muuttaa taloutta ja yhteiskuntaa monilla tavoin. Tässä murroksessa tutkitun tiedon ja siten myös PTT:n merkitys korostuu entisestään”, Markus Lahtinen kertoo.   

”Yhdessä PTT:n upean henkilöstön kanssa olemme rakentaneet taloa siten, että eri toiminnot ja niiden keskeiset prosessit olisivat kunnossa ja jatkuvasti uudistuvia. Taustani omaava toimitusjohtaja on ollut taloustutkimuslaitoksissa harvinaisuus, ja kiitän PTT:tä mahdollisuudesta, jonka se on tarjonnut. Vuodet ovat olleet toistaan upeampia, mutta nyt on oikea aika antaa kapula eteenpäin”, päätoimiseksi yrittäjäksi siirtyvä Iiro Jussila kertoo.

Kapula vaihtaa omistajaa 1.12.2020. Tätä ennen Markus Lahtinen keskittyy nykyisiin tehtäviinsä, eikä anna taloutta tai talouspolitiikkaa koskevia lausuntoja. Henkilöhaastatteluihin hän on kuitenkin mielellään käytettävissä.

Lisätietoja
Markus Lahtinen, p. 050 491 3842
Juha Marttila, p. 050 341 3167