PTT:n maa- ja elintarviketalouden ryhmän tutkimusjohtajaksi Sari Forsman-Hugg

Pellervon taloustutkimus PTT:n maa- ja elintarviketalouden tutkimusryhmän uudeksi tutkimusjohtajaksi on valittu elintarviketieteiden tohtori Sari Forsman-Hugg. Hänellä on laaja kokemus alan tutkimus- ja johtamistehtävistä Luonnonvarakeskuksesta ja Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksesta. Tutkijana Forsman-Hugg on keskittynyt erityisesti maa- ja elintarvikealan vastuullisuuteen ja lisäarvotekijöihin sekä elintarvikealan pk-yritysten strategioihin ja menestymiseen.

Pellervon taloustutkimus PTT:n maa- ja elintarviketalouden tutkimusryhmän uudeksi tutkimusjohtajaksi on valittu elintarviketieteiden tohtori Sari Forsman-Hugg. Hänellä on laaja kokemus alan tutkimus- ja johtamistehtävistä Luonnonvarakeskuksesta ja Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksesta. Tutkijana Forsman-Hugg on keskittynyt erityisesti maa- ja elintarvikealan vastuullisuuteen ja lisäarvotekijöihin sekä elintarvikealan pk-yritysten strategioihin ja menestymiseen.

”PTT tarjoaa näköalapaikan seurata alan markkinoiden kehitystä ja toimintaympäristön muutosnäkymiä. On tärkeää, että maa- ja elintarviketaloudessa tunnistetaan sekä isot trendit että heikot signaalit, joiden pohjalta hahmotella vaihtoehtoisia muutospolkuja ja luoda edellytyksiä alan kehittymiselle ja arvonluonnille”, Forsman-Hugg sanoo.

Sari Forsman-Hugg siirtyy PTT:lle Luonnonvarakeskus Lukesta, jossa hän on viimeksi toiminut sidosryhmäpäällikkönä ja vastannut työssään erityisesti maatilayritysten osaamisverkoston AgriHubin käynnistämisestä ja koordinoinnista. Hän on toiminut kymmenen vuotta tutkimusyksiköiden johtajana Lukessa sekä Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksessa MTT:ssä. Hän on johtanut myös Vastuullinen elintarviketalous -tutkimusohjelmaa MTT:ssä.

”Maa- ja elintarviketalouden tutkimus on PTT:lle erittäin tärkeää, ja meille keskeinen painopistealue. Olemme erittäin iloisia, että saamme kokeneen ja alalla laajasti tunnetun osaajan vetämään tutkimusryhmää”, sanoo PTT:n toimitusjohtaja Markus Lahtinen.

Toimiala käy läpi murrosta – kykyä muutokseen tarvitaan

Sari Forsman-Huggin mukaan maa- ja elintarviketalouden toimiala käy läpi murrosta, ja siltä odotetaan resilienssiä ja kykyä muutokseen.

”Ruokajärjestelmän ilmasto- ja ympäristökestävyydestä käytävän keskustelun rinnalle tarvitaan vahvempaa keskustelua myös taloudellisesta kestävyydestä. Taloudellisesta kestävyydestä huolehtiminen mahdollistaa panostamisen kestävyyden muille osa-alueille. Siksi tarvitaan lisää tutkimusta siitä, miten voidaan parantaa toimialan taloudellisia edellytyksiä alkutuotannosta lähtien, ja PTT:ssä on mahdollisuus piirtää tätä isoa kuvaa markkinalähtöisesti”, hän sanoo.

Sari Forsman-Hugg aloittaa tutkimusjohtajan tehtävässä 1. kesäkuuta.

Lisätietoja:
Markus Lahtinen, 050 4913 842, markus.lahtinen@ptt.fi
Sari Forsman-Hugg, 0400 639 450, sari.forsman-hugg@luke.fi
 


Sari Forsman-Hugg
Kuva: Veikko Somerpuro/Luke