PTT:n maa- ja elintarviketalouden ryhmän tutkimusjohtajaksi Sari Forsman-Hugg

Pellervon taloustutkimus PTT:n maa- ja elintarviketalouden tutkimusryhmän uudeksi tutkimusjohtajaksi on valittu elintarviketieteiden tohtori Sari Forsman-Hugg. Hänellä on laaja kokemus alan tutkimus- ja johtamistehtävistä Luonnonvarakeskuksesta ja Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksesta. Tutkijana Forsman-Hugg on keskittynyt erityisesti maa- ja elintarvikealan vastuullisuuteen ja lisäarvotekijöihin sekä elintarvikealan pk-yritysten strategioihin ja menestymiseen.

Pellervon taloustutkimus PTT:n maa- ja elintarviketalouden tutkimusryhmän uudeksi tutkimusjohtajaksi on valittu elintarviketieteiden tohtori Sari Forsman-Hugg. Hänellä on laaja kokemus alan tutkimus- ja johtamistehtävistä Luonnonvarakeskuksesta ja Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksesta. Tutkijana Forsman-Hugg on keskittynyt erityisesti maa- ja elintarvikealan vastuullisuuteen ja lisäarvotekijöihin sekä elintarvikealan pk-yritysten strategioihin ja menestymiseen.

”PTT tarjoaa näköalapaikan seurata alan markkinoiden kehitystä ja toimintaympäristön muutosnäkymiä. On tärkeää, että maa- ja elintarviketaloudessa tunnistetaan sekä isot trendit että heikot signaalit, joiden pohjalta hahmotella vaihtoehtoisia muutospolkuja ja luoda edellytyksiä alan kehittymiselle ja arvonluonnille”, Forsman-Hugg sanoo.

Sari Forsman-Hugg siirtyy PTT:lle Luonnonvarakeskus Lukesta, jossa hän on viimeksi toiminut sidosryhmäpäällikkönä ja vastannut työssään erityisesti maatilayritysten osaamisverkoston AgriHubin käynnistämisestä ja koordinoinnista. Hän on toiminut kymmenen vuotta tutkimusyksiköiden johtajana Lukessa sekä Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksessa MTT:ssä. Hän on johtanut myös Vastuullinen elintarviketalous -tutkimusohjelmaa MTT:ssä.

”Maa- ja elintarviketalouden tutkimus on PTT:lle erittäin tärkeää, ja meille keskeinen painopistealue. Olemme erittäin iloisia, että saamme kokeneen ja alalla laajasti tunnetun osaajan vetämään tutkimusryhmää”, sanoo PTT:n toimitusjohtaja Markus Lahtinen.

Toimiala käy läpi murrosta – kykyä muutokseen tarvitaan

Sari Forsman-Huggin mukaan maa- ja elintarviketalouden toimiala käy läpi murrosta, ja siltä odotetaan resilienssiä ja kykyä muutokseen.

”Ruokajärjestelmän ilmasto- ja ympäristökestävyydestä käytävän keskustelun rinnalle tarvitaan vahvempaa keskustelua myös taloudellisesta kestävyydestä. Taloudellisesta kestävyydestä huolehtiminen mahdollistaa panostamisen kestävyyden muille osa-alueille. Siksi tarvitaan lisää tutkimusta siitä, miten voidaan parantaa toimialan taloudellisia edellytyksiä alkutuotannosta lähtien, ja PTT:ssä on mahdollisuus piirtää tätä isoa kuvaa markkinalähtöisesti”, hän sanoo.

Sari Forsman-Hugg aloittaa tutkimusjohtajan tehtävässä 1. kesäkuuta.

Lisätietoja:
Markus Lahtinen, 050 4913 842, markus.lahtinen@ptt.fi
Sari Forsman-Hugg, 0400 639 450, sari.forsman-hugg@luke.fi
 


Sari Forsman-Hugg
Kuva: Veikko Somerpuro/Luke

 

Yleiskatsaus

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta voisimme tarjota kävijöille mahdollisimman hyvän käyttökokemuksen. Verkkoselaimeen tallentuvat evästeet tunnistavat palaavat kävijät ja heidän kielensä. Lisäksi evästeet antavat meille tärkeää tietoa mm. siitä, mitkä sivut kiinnostavat kävijöitä.

Välttämättömät evästeet

Välttämättömien evästeiden tulisi aina olla käytössä, jotta voimme tallentaa toiveesi kielestä ja evästeiden asetuksista.

Kolmansien osapuolien evästeet

Tämä sivusto käyttää Google Analyticsia kerätäkseen tietoa sivuston käytöstä, kuten kävijöiden määrästä ja suosituimmista sivuista. Pitämällä tämän evästeen käytössä autat meitä parantamaan sivustoa.