PTT selvitti puutuoteteollisuuden taloudellista merkitystä maakunnissa

Mitkä ovat puutuoteteollisuuden vaikutukset Suomessa ja maakunnissa? Paljonko ala työllistää, mikä sen merkitys taloudelle on? Pellervon taloustutkimus PTT on tarkastellut puutuoteteollisuuden aluetaloudellisia vaikutuksia maakunnittain.

”Puutuoteteollisuuden aluetaloudelliset vaikutukset ovat myönteisiä, ja etenkin on huomattava sen välilliset vaikutukset, jotka kohdistuvat moneen muuhunkin toimialaan”, kertoo PTT:n tutkimusjohtaja Paula Horne.

Esimerkiksi kaikista bruttokantorahoista – yhteensä noin 2 miljardia euroa – puutuoteteollisuus maksaa yli kaksi kolmasosaa. Toinen tärkeä havainto on, että 98 prosenttia puutuoteteollisuuden puunkäytöstä on kotimaista puuta.

”Puurakentaminen korvaa tuontia kotimaisilla panoksilla ja vaikuttaa siten positiivisesti kansantalouteen”, kertoo metsäekonomisti Jyri Hietala.

PTT:n tutkimustuloksia maakunnittain esitellään Puutuoteteollisuuden Terve kunta rakentuu puulle -kiertueella, joka kiertää maaliskuun aikana Suomen kaupunkeja. Katso tarkempi aikataulu http://puutuoteteollisuus.fi/kuntavaalit-2017/

Lisätietoja:

tutkimusjohtaja Paula Horne, p. 040 592 6820, sposti paula.horne@ptt.fi