Olemme osa vastuullinen kesäduuni -kampanjaa!

Vastuullinen kesäduuni on T-Median ja Taloudellinen tiedotustoimisto TATin suunnittelema kampanja, joka haastaa työnantajat tarjoamaan 14–29-vuotiaille entistä laadukkaampia kesätyökokemuksia. PTT:lle kampanja avaa mahdollisuuden kehittää rekrytointiprosesseja ja olla houkuttelevampi työnantaja nuorille kesätyöntekijöille.

Pellervon taloustutkimus haluaa kampanjan myötä vakiinnuttaa rekrytointi- ja perehdytyskäytännöt ja lisätä tietoa kesäharjoittelusta tutkimuslaitoksessa.

Vastuullinen kesäduuni on T-Median ja Taloudellinen tiedotustoimisto TATin suunnittelema kampanja, joka haastaa työnantajat tarjoamaan 14–29-vuotiaille entistä laadukkaampia kesätyökokemuksia. PTT:lle kampanja avaa mahdollisuuden kehittää rekrytointiprosesseja ja olla houkuttelevampi työnantaja nuorille kesätyöntekijöille. Harjoittelijat työskentelevät PTT:llä eri tutkimusryhmissä käynnissä olevissa hankkeissa. Lisäksi merkittävä osa työtä on avustaminen syksyn talousennusteiden valmistelussa.

Tänä kesänä työllistämme peräti viisi tutkimusharjoittelijaa. Esimiehillä, työtovereilla – ja tietysti itse kesätyöntekijällä – on tärkeä rooli perehdyttämisessä ja työyhteisöön sisään ajamisessa, jotta kesätyöstä tulee onnistunut kokemus. PTT:n HR-käytänteistä vastaavan hallintopäällikkö Annika Hemmilän mukaan kampanjan suurimpana antina talolle on käytäntöjen vakiintuminen. ”Se tarkoittaa erityisesti rekrytointien keskittämistä sekä perehdyttämiskäytäntöjen vakiintumista. Kampanja innostaa meitä olemaan parempia”, monta kesätyöntekijää perehdyttänyt Hemmilä pohtii.

Hemmilän mukaan prosessien kehittämisen lisäksi kampanjan avulla on tarkoitus tiivistää oppilaitosyhteistyötä. Vuosien varrella, osin tutkimusaiheiden ohjaamana, erityisesti Helsingin Yliopiston Viikin kampus on tullut PTT:lle tutuksi harjoittelijoiden kuulumisien myötä. ”Harjoittelijoilta kuulemme paljon tuoretta ja hyödyllistä tietoa korkeakoulujen opiskelumaailmasta. Kuuntelemme myös mielellämme uusia kehitysideoita.”

Kesätyöhaku oli tällä kertaa ensimmäistä kertaa menestyksekkäästi avoimessa haussa, ja kaiken kaikkiaan PTT onnistui herättämään lähes sadan tutkijanalun mielenkiinnon mahdollisena työpaikkana. Aikaisempina vuosina paikat ovat täyttyneet kuin itsestään puskaradion avulla.

”Tervetulleinta vastakaikua meille on se, että opiskelijat jakavat positiivisia kokemuksiaan oppilaitoksissaan. Tällöin tietää tehneensä oikeita asioita myös työnantajamielikuvan kehittämiseksi. Melkein joka vuosi osa harjoittelijoista työllistyy myös pidemmäksi aikaa PTT:lle. Se kertoo hyvistä tyypeistä puolin ja toisin”, Hemmilä toteaa hymyillen.

Fakta: Hallintopäällikkö Annika Hemmilä

– Annika Hemmilä on toiminut PTT:n hallintopäällikkönä syyskuusta 2013 alkaen. Hänellä on yli kymmenen vuoden kokemus monipuolisista hallinnon tehtävistä. Ennen PTT:tä hän toimi usean vuoden ajan Metsä Groupin lakiasiainjohtajan assistenttina ja hoiti Metsäliitto Osuuskunnan ja konserniyhtiöiden hallintoa. Hemmilä on koulutukseltaan filosofian maisteri sekä tradenomi.

– Hallintopäällikkö toimii PTT:n hallituksen sihteerinä ja vastaa muun muassa tutkimuslaitoksen henkilöstö- ja taloushallinnosta.