Miten asuntomarkkinat kehittyvät eri puolilla Suomea sekä maakuntakeskusten ja reunaseutujen välillä? – PTT:n ennustejulkistus 29.1.

KUTSU : PTT:n alueellisen asuntomarkkinaennusteen julkistus 29.1.2020

Miten asuntomarkkinat kehittyvät eri puolilla Suomea sekä
maakuntakeskusten ja reunaseutujen välillä? 

Aika: keskiviikko 29.1. klo 10 

Paikka: World Trade Center Helsinki, kokoustila Tase, Aleksanterinkatu 17 

Tervetuloa Pellervon taloustutkimuksen vuotuisen alueellisen asuntomarkkinaennusteen julkistukseen! Ennusteessa tarkastelemme vanhojen kerrostalohuoneistojen hintojen ja vuokrien sekä ARA-vuokrien tulevaa kehitystä. Paljonko asuntojen hinnat ja vuokrat nousevat – ja missä?

Tämän vuoden erityisteemana tarkastellaan maakunnallisesti asuntojen hintamuutoksia ja tehdään sisäistä vertailua maakuntien keskusten ja reuna-alueiden välillä. Selvitimme myös omakotitalojen arvonkehitystä – miten vaikeaa niiden myyminen on väestöltään vähenevillä seuduilla? 

Ennusteen esittelee PTT:n asuntomarkkinoihin erikoistunut ekonomisti Peetu Keskinen. Kommenttipuheenvuorot pitävät Aalto-yliopiston professori Elias Oikarinen ja Kuhmon kaupunginjohtaja Tytti Määttä

Ennuste julkistetaan klo 10 myös PTT:n verkkosivuilla www.ptt.fi 

Lisätietoja: ekonomisti Peetu Keskinen, 040164 8078, peetu.keskinen@ptt.fi

Ilmoittautumiset ja ennakkomateriaalitilaukset medioille: viestintäpäällikkö Kimmo Mäkilä, p. 040358 0222, kimmo.makila@ptt.fi

*Ennusteessa hintojen ja vuokrien osalta tarkastellut kaupunkiseudut: Helsinki, Espoo-Kauniainen, Vantaa, Tampere, Turku, Jyväskylä, Oulu, Lahti, Kuopio.

*Maakuntatarkastelussa mukana: Uusimaa, Varsinais-Suomi, Satakunta, Kanta-Häme, Pirkanmaa, Päijät-Häme, Kymenlaakso, Pohjois-Savo, Pohjois-Pohjanmaa.