Mitä asuntomarkkinoilla tänä vuonna tapahtuu? PTT:n tuore ennuste julki perjantaina 13.1.

Asuntomarkkinat ja asuminen ovat olleet kestouutisaihe ja keskusteluteema myös kuluvana talvena: kuinka vilkkaasti asuntokauppa käy, miten asuntojen hinnat kehittyvät eri kaupungeissa ja alueilla, miten asumistottumukset muuttuvat. Asiasta on luvassa uutta tutkimustietoa perjantaina 13.1. kello 10, kun PTT julkistaa vuotuisen asuntomarkkinaennusteensa.

Ennuste kertoo, millaista kehitystä asuntojen hinnoille, vuokrille ja ara-vuokrille on vuonna 2017 odotettavissa. Asuntomarkkinaennusteen alueellinen osuus keskittyy Helsingin, Espoon, Vantaan, Tampereen, Turun, Jyväskylän ja Oulun tilanteeseen. Sen lisäksi ennusteen tausta-aineistossa on tietoja Hämeenlinnan, Joensuun, Kouvolan, Kuopion, Lahden, Lappeenrannan, Porin, Rovaniemen, Seinäjoen ja Vaasan tilanteesta.

Ennusteessa on joka vuosi myös oma erityisteemansa. Vuoden 2016 ennuste pohti turvapaikanhakijoiden vaikutuksia asuntomarkkinoihin, tämän vuoden erikoisteemana ovat pienet asunnot – rakennetaanko niitä tarpeeksi, kasvaako niiden kysyntä? Asuntoennusteen laatimistyöstä voit lukea lisää verkkojutustamme.

Ennuste kokonaisuudessaan sekä ennustetiedote ovat luettavissa PTT:n kotisivuilta perjantaina 13.1. kello 10.

Huom: ennusteen julkistuksesta ei tule erillistä stream-lähetystä.

Lisätietoja: ekonomisti Antti Kekäläinen, PTT, p. 040 164 8136