Kevään ennustekausi käynnistyy – PTT:n ennusteet lähtevät maakuntiin!

Pellervon taloustutkimuksen kansantalouden ennuste julkistetaan 13. maaliskuuta. Tämän kevään ennustekauden uutuutena on ennusteinfojen jalkauttaminen maakuntiin: maa- ja elintarviketalouden ennuste julkistetaan Seinäjoella!


(Mike Lawson, cc-by-sa 2.0)

Talousennusteiden kevätkausi starttaa kansantaloudella

Pellervon taloustutkimuksen PTT:n kevään ennustekausi käynnistyy pikapuolin. Ensimmäisenä julkistetaan kansantalouden ennuste 13.3. Siinä arvioidaan, miten vahvana jatkuva kansainvälinen talouden kasvu vaikuttaa Suomeen ja mikä on suosiotaan kasvattaneen asuntosijoittamisen tilanne. Tänä keväänä ennustetilaisuuksia aletaan myös jalkauttaa Helsingistä maakuntiin. Niinpä maa- ja elintarviketalouden ennuste julkistetaan Seinäjoella 27.3. Ennustekauden päättää metsäsektorin ennuste 12. huhtikuuta.

Kevään 2017 talousennusteiden julkaisupäivät:

13.3. Kansantalouden ennuste, Helsinki

27.3. Maa- ja elintarviketalouden ennuste, Seinäjoki

12.4. Metsäsektorin ennuste, Helsinki

Kansantalouden ennusteessa pohditaan, miten Suomen taloudelle käy tilanteessa, jossa finanssikriisin pitkä varjo on viimein väistymässä ja maailmantalouden nousukausi jatkuu yhä vankkana. Suomessa työllisyys kasvaa vauhdilla, mutta työttömyys ei laske samaa tahtia. Onko osaajapulasta tulossa kasvun hidaste ja mitä sille pitäisi tehdä? Yhdeksi talouden riskitekijäksi nousee myös ns. vaalibudjetin mahdollisuus.

Erityisteemana ennusteessa on asuntosijoittamisen tilanne Suomessa. Meneillään on ollut jopa eräänlainen sijoitusbuumi – kuinka laaja ilmiö oikein on ja mitkä ovat sen riskit? Kansantalouden ennusteen info pidetään PTT:n toimistolla Eerikinkatu 28 A, Helsinki, tiistaina 13. maaliskuuta klo 10. Tilaisuudessa ennusteen esittelee PTT:n ennustepäällikkö Janne Huovari.

Tilaisuus on nähtävissä suorana lähetyksenä PTT:n kotisivuilla www.ptt.fi. Ennusteet tulevat myös kokonaisuudessaan luettaviksi kotisivuillemme 13.3. noin kello 10.

Ennusteet lähtevät maakuntiin

Pellervon taloustutkimuksen työssä alueellisuudella on tärkeä rooli, ja tähän teemaan sopivasti myös ennusteiden julkistustilaisuuksia on tarkoitus jatkossa järjestää enemmän maakunnissa. Ensimmäinen tällainen tilaisuus on vuorossa 27.3., kun maa- ja elintarviketalouden ennuste julkistetaan Seinäjoella. Lisätietoa tilaisuudesta ilmoittautumisohjeineen tulee kotisivuillemme lähipäivinä.

Kevään 2018 ennustekauden päättää perinteiseen tapaan metsäsektorin ennuste 12. huhtikuuta. Myös metsäsektorin ennusteesta tulee ennakkotietoa kotisivuillemme maaliskuun aikana.

Lisätietoja ennusteista:
ennustepäällikkö Janne Huovari, p. 040 164 8141
 
Ilmoittautumiset ja ennustemateriaalit:
viestintäpäällikkö Kimmo Mäkilä, p. 040 358 0222