Harjoittelijat tositoimissa PTT:llä

Oletko opiskelija tai vastavalmistunut, ja talouden tutkimus kiinnostaa? Tule Pellervon taloustutkimukseen harjoitteluun! Työllistämme vuosittain harjoittelijoita muun muassa tutkimusavustajina tutkimusryhmissämme sekä viestinnän ja hallinnon tehtävissä. Lue, mitä maa- ja elintarviketalouden ryhmässä toiminut Johannes Piipponen ja viestinnän harjoittelija Juuso Heinämäki kertovat ajastaan PTT:llä.

Oletko opiskelija tai vastavalmistunut, ja talouden tutkimus kiinnostaa? Tule Pellervon taloustutkimukseen harjoitteluun! Työllistämme vuosittain harjoittelijoita muun muassa tutkimusavustajina tutkimusryhmissämme sekä viestinnän ja hallinnon tehtävissä.

Lue, mitä maa- ja elintarviketalouden ryhmässä toiminut Johannes Piipponen ja viestinnän harjoittelija Juuso Heinämäki kertovat ajastaan PTT:llä.

 

Valtiotieteiden maisteriksi valmistunut Juuso Heinämäki tuli tammikuussa talon viestinnän tueksi sekä rakentamaan siltaa opintojensa ja työelämän välille. Pääaineenaan taloussosiologiaa opiskellut Heinämäki näkee tiedeviestinnän sopivana ponnahduslautana tulevaisuuden työelämään. Viestinnän työt ovatkin yksi keskeisimmistä aloista, joihin sijoitutaan valtiotieteellisestä.

–     Tulin PTT:lle, koska halusin syventää ulkoministeriön korkeakouluharjoittelussa oppimiani taitoja. Lisäksi pienemmässä organisaatiossa uskon pääseväni tekemään entistä monipuolisempia tehtäviä. Minua kiinnostaa myös, mitä tutkimusprojektien taustalla tapahtuu ja mitä kysymyksiä liittyy esimerkiksi tutkimusrahoitukseen. Haasteena pidän siitä, miten merkittävistä tutkimuksista voisi kertoa entistä kiinnostavammin yhteiskunnassa, Lahdesta kotoisin oleva Heinämäki toteaa.

Heinämäki tuli taloon kesken toimistoremontin, mutta ei kokenut sitä suureksi haitaksi.

–     Nyt kun remontti on valmis, uusissa tiloissa on hyvä työskennellä.

 

Heinämäki hyvin ansaitulla iltapäiväkahvilla

 

Perehdytys oli perusteellinen

Myös mukava työilmapiiri on auttanut Heinämäkeä sopeutumaan uusiin tehtäviin:

–     Pidin erityisesti siitä, kuinka talossa otettiin lämpimän perusteellisesti uusi työntekijä vastaan. Perehdytykseen oli valmistauduttu huolella ja ensimmäisellä viikolla järjestettiin tervetuliaiskahvit. Uskon, että olen valmis haasteisiin, kun kevään tutkimusennusteet pian julkistetaan ja kiire lisääntyy, hän pohtii.

Myös Johannes Piipposen mukaan työilmapiiri oli rento ja aikaansaava.

–     Meillä oli pieni ja tiivis porukka, Piipponen muistelee.

Ilomantsista maatilalta kotoisin oleva Piipponen toimi PTT:ssä tutkimusavustajana. Innokkaan kalamiehen mukaan PTT oli hyvä paikka kehittyä, sillä talossa saa tehdä monenlaisia juttuja, jos vaan rahkeet riittävät. Kiinnostus tutkimustyöhön näkyi, sillä hän jatkoi kesän 2016 jälkeen talossa osa-aikaisena. Piipposen työpanosta muistellaan lämmöllä.

–     Sain kirjoittaa osion ”Sukupolvenvaihdokset maatiloilla” -julkaisuun, auttaa kyselytutkimuksen teknisessä osiossa ja tehdä muita avustavia tutkimustehtäviä, kertoo Piipponen.

Mielenkiintoista hänen mukaansa oli myös tutustua uusiin ihmisiin, joihin törmäsi talon ulkopuolisissa palavereissa. Myöhemmin näiden avulla Piipponen pääsi tekemään pro graduaan Luonnonvarakeskukselle.

   

Tiedonetsintä- ja ohjelmistotaidot kasvoivat

Piipponen suosittelee PTT:tä työpaikkana kaikille opiskelijoille, jotka haluaisivat jatkossa työskennellä tutkijana tai muuten soveltavan taloustieteen alalla. Harjoittelun loputtua kokemus myös poiki hänelle gradupaikan Luonnonvarakeskuksesta. Itse hän päätyi taloon PTT:n tutkijan innoittamana Helsingin yliopiston Viikin kampukselta.

Maatalousaiheiden opiskelusta oli hyötyä, mutta hän suosittelee hakemaan rohkeasti harjoittelijaksi, sillä tutkijaksi oppii parhaiten tekemällä.

–     Informaation löytäminen ja erilaisten ohjelmien käyttötaidot parantuivat selvästi. Opinnoista oli varmaankin jotain hyötyä, mutta varsinaiseen työntekoon liittyvät taidot opin kuitenkin vasta työsuhteen aikana.

Harjoittelijahakumme alkaa pikapuolin, joten seuraa tiiviisti kotisivujamme www.ptt.fi sekä Twitterissä @PTTfi