Tule harjoittelijaksemme 2024

Kiinnostaako sinua harjoittelupaikka, joka nivoutuu joustavasti osaksi opintojasi ja arkeasi?

Jos haluat kerryttää arvostettua ja sinua eteenpäin vievää työkokemusta, tämä on tilaisuutesi. Tule työskentelemään kanssamme ja tuottamaan yhteiskunnallisesti vaikuttavaa tietoa!  

Haemme Pellervon taloustutkimus PTT:n harjoittelijoiksi opiskelijoita, joilla on kandidaatin tutkielma tehty. Rekrytoimme tänä vuonna useita harjoittelijoita avustaviin tutkimustehtäviin. Harjoittelijanamme työskentelet yhdessä tutkimusryhmistämme, joita ovat kansantalouden, maa- ja elintarviketalouden sekä metsä- ja ympäristötalouden ryhmät.

Tarkemmin tehtäviisi pääset tutustumaan täällä.

Mitä tarjoamme sinulle?

Ensinnäkin haluamme tarjota sinulle tilaisuuden tarkastella tutkijan uraa yhtenä potentiaalisena uravaihtoehtona itsellesi. Samalla avaat jo ovia erilaisiin uramahdollisuuksiin.

Meillä pääsetkin

  • kerryttämään yleisesti arvostettua osaamista syventämällä omaa tutkimusmenetelmä-, työkalu- ja prosessiosaamistasi
  • rakentamaan yhteyksiä verkostoomme kuuluvien yhteisöjen ja yritysten ammattilaisten sekä tutkijoiden kanssa
  • tukemaan yhteiskunnallista päätöksentekoa tuottamalla luotettavaa tietoa taloudesta ja sen kehityksestä
  • tutustumaan tutkijan työhön syvemmin ja laajemmin kuin suuremmassa työyhteisössä 
  • tuomaan yhteisömme arkeen ja tutkimukseemme omia näkemyksiäsi ja oppimaasi.

Ennen kaikkea meillä opit, näet ja koet uutta. Varmistamme yhdessä, että harjoittelukokemuksestasi tulee sinulle mielekäs ja arvokas, kun viet opinnoissasi oppimaasi käytännön tutkimustyöskentelyyn.

Harjoittelijanamme pääset myös perehtymään talomme toimintatapoihin ja saat hyvän kokonaiskuvan niin yhteiskunnallisesta roolistamme kuin työyhteisöstämme.

Pari faktaa harjoittelustamme

  • Harjoittelujaksomme kesto on tyypillisesti ollut 3-4 kuukautta. Keston ja ajoituksen sovimme yhdessä kanssasi. Näissä pyrimme olemaan joustavia ja huomioimaan sinun toiveesi.
  • Palkka on harjoittelussamme 1700 €/kk. Moni harjoittelijamme on myös käyttänyt korkeakoulujen myöntämää harjoittelutukea PTT:n harjoittelujaksoon. Sinulle kuuluvat myös samat henkilöstöedut, lounas-, virike- ja hierontaetu sekä laaja työterveyshuolto, sillä olethan yksi meistä.

Pellervon taloustutkimus työpaikkana

PTT on mukana rakentamassa kestävää ja uudistuvaa Suomea, jossa päätöksenteko perustuu luotettavalle tutkimustiedolle. Olemme näkyvyydeltämme ja vaikuttavuudeltamme kokoamme suurempi ja laajasti arvostettu tutkimusorganisaatio.

Me PTTläiset hallitsemme kokonaisuudet – tarkastelemme tutkimusalojamme laajasti erilaista osaamista yhdistellen.

Olemme 30 osaajan tiivis ja toiset huomioon ottava työyhteisö. Meillä voit olla oma itsesi ja kertoa ideasi ääneen. Tulet työskentelemään yhteisössä, jonka arvot rohkeus, uteliaisuus, luotettavuus ja yhteisöllisyys näkyvät konkreettisesti arjessasi.

Näitä taitoja tarvitset

  • Työssäsi onnistut, kun sinulla on osaamista johonkin taloustieteen tutkimusmenetelmään sekä aineistojen käsittelyyn. Taidat myös sujuvan tieteellisen tekstin tuottamisen suomen kielellä.
  • Työskentelyotteeltasi olet itseohjautuva – tartut toimeen ja saat asioita aikaan.
  • Tarkastelet asioita sekä ilmiöitä analyyttisesti ja objektiivisesti. Olet myös hanakka ottamaan asioista selvää ja kertomaan havainnoistasi. Osaat mukautua muuttuviin tilanteisiin ja sinnikkyyttäkin olet itsessäsi havainnut. Teet myös mielelläsi yhteystyötä muiden kanssa ja haluat olla vaikuttamassa, millaisessa työyhteisössä työskentelet.

Miltä vaikutti, haluaisitko tulla harjoittelijaksemme?

Jos kiinnostuit, lähetäthän meille hakemuksesi alla olevan linkin kautta 14.1.2024 mennessä. Käymme hakemuksia läpi jo hakuaikana, joten älä suotta odottele viime hetkeen asti. Voitkin kuulla meistä jo hakuaikana. Viimeistään kuulet meistä viikko pari hakuajan päättymisen jälkeen.

Täytä hakemus

Kysymyksiä?

Jos sinulla on kysyttävää harjoittelijan tutkimustyöstä, tutkimusjohtajamme vastaavat mielellään kysymyksiisi.

Kansantalouden tutkimusryhmä: tutkimusjohtaja Olli-Pekka Ruuskanen, olli-pekka.ruuskanen@ptt.fi

Maa- ja elintarviketalouden tutkimusryhmä: tutkimusjohtaja Sari Forsman-Hugg, sari.forsman-hugg@ptt.fi

Metsä- ja ympäristötalouden tutkimusryhmä: tutkimusjohtaja Paula Horne, paula.horne@ptt.fi

Yleisistä työhön ja työehtoihin liittyvistä asioista voit kysyä henkilöstöpäällikkö Annika Hietalalta, annika.hietala@ptt.fi