Maa- ja elintarviketalouden tutkimusryhmä
12 heinäkuu 2018
Hankkeen avulla edistetään työmarkkinaosapuolten keskinäistä luottamusta, yhteistoimintaa ja osaamista sekä selvitetään työehtosopimuksen mahdollistaman paikallisen sopimisen hyviä käytänteitä erilaisissa yrityksissä. Tutkimuksen avulla nostetaan yhteiskunnalliseen keskusteluun paikallisen sopimisen käytänteitä, jotka edistävät positiivista yhteistoimintaa työpaikoilla. Lisäksi tuetaan ja kehitetään tutkimukseen osallistuvien yritysten paikallisen sopimisen menettelytapoja. Tutkimuksen tavoitteena on kartoittaa ja kuvata työehtosopimuksen mahdollistaman paikallisen sopimisen hyviä käytäntöjä ja esteitä teknologiateollisuudessa. Tutkimusmenetelminä käytetään puolistrukturoituja yksilöhaastatteluja ja osallistavia työpajoja. Yksilöhaastattelut tehdään työnantajan ja työntekijöiden edustajille. Osallistaviin työpajoihin osallistujat edustavat yrityksen eri henkilöstöryhmiä.
PTT, Työterveyslaitos
Hanna Karikallio
Raija Heimonen, Kirsi Timonen (TTL), Krista Pahkin (TTL), Jarno Turunen (TTL)
hanna.karikallio@ptt.fi