Uutiset

Metsänomistaja ja viljelijä! Kiinnostavatko turvemaiden päästöt ja niiden hoito? Tule mukaan työpajoihin Ouluun 19. tai 20.11.!

4.marraskuu 2019

 • Työpaja metsänomistajille turvemaiden päästöistä 19.11.

  Aika: tiistaina 19.11.2019 klo 10-14

  Paikka: Technopolis, Yrttipellontie 1, Oulu, Sali Vaara & Löytty

  Tule keskustelemaan kanssamme suometsien ilmastokestävän hoidon kannattavuudesta metsänomistajan näkökulmasta! Esittelemme kustannuslaskelmia ja pohdimme tulevaisuuden taloudellisia kannustimia.

  Miten metsänomistajaa tulisi kannustaa, jotta turvemaiden päästöt pienenisivät? Oletko valmis viivästämään hakkuutuloja, jos sillä saavutetaan ilmastohyötyjä? Jos, niin missä määrin? Missä määrin (%/ha) olisit valmis toteuttamaan päästövähennyksiä?

  Tilaisuuden järjestää Luonnonvarakeskuksen Sompa-tutkimushanke yhteistyössä Pellervon taloustutkimus PTT:n TURVA-hankkeen kanssa.

  Etsimme työpajaan erityisesti metsänomistajia, mutta myös neuvojat ovat tervetulleita! Välitäthän tietoa tapahtumasta eteenpäin sopiville henkilöille.

  Tilaisuudessa on kahvi- ja lounastarjoilu. llmoittauduthan mukaan 12.11.2019 mennessä:

  https://fi.surveymonkey.com/r/Metsanomistajatyopajamitamaksaa

  Työpaja turvemaiden ilmastokestävän viljelyn kustannuksista 20.11.

  Aika: keskiviikkona 20.11.2019 klo 10-14 (kahvi 9.30)

  Paikka: Technopolis, Yrttipellontie 1, Oulu Sali Vaara & Löytty

  Tule keskustelemaan kanssamme turvepeltojen ilmastoviisaiden viljelymenetelmien kannattavuudesta viljelijän näkökulmasta! Esittelemme kustannuslaskelmia ja pohdimme tulevaisuuden taloudellisia kannustimia turvemaiden käyttöön.

  Miten viljelijää tulisi kannustaa, jotta turvemaiden päästöt pienenisivät? Mitä pitäisi maksaa, jotta ottaisit säätösalaojituksen käyttöön? Mitä pitäisi maksaa, jotta vajaatuottoinen lohko poistuisi viljelystä? Missä määrin (%/ha) olisit valmis toteuttamaan päästövähennyksiä?

  Työpajan järjestää Luonnonvarakeskuksen Sompa-tutkimushanke yhteistyössä Pellervon taloustutkimus PTT:n TURVA-hankkeen kanssa.

  Etsimme työpajaan erityisesti viljelijöitä, mutta myös maatalousneuvojat ovat tervetulleita! Välitäthän tietoa työpajasta eteenpäin sopiville henkilöille.

  Tilaisuudessa on kahvi- ja lounastarjoilu. llmoittauduthan mukaan 13.11.2019 mennessä:

  https://fi.surveymonkey.com/r/viljelijatyopajamitamaksaa

  Liue lisää työpajasta ja päivän ohjelmasta Luonnonvarakeskuksen sivuilta: https://www.luke.fi/sompa/2019/10/10/viljelijatyopaja-20-11-2019-oulu-turvemaat-vahapaastoisiksi-mita-maksaa/