Uutiset

Lisää metsäteollisuuden osaamista soveltavaan joukkoomme

13.joulukuu 2018

 •  

  Pellervon taloustutkimus PTT:n metsä- ja ympäristötalouden tutkimusryhmän syksyinen rekrytointi oli onnistunut, sillä Marjo Maidell aloittaa tammikuussa uutena metsäteollisuuden asiantuntijana.

   

  PTT:llä kaivattiin lisää osaamista metsäteollisuuden ja erityisesti uusien tuotteiden tutkimukseen. Talon puolesta taas tarjotaan mahdollisuutta vaikuttaa metsäsektorin ja koko yhteiskunnan talouden kehittämiseen tutkimustiedon pohjalta. Uutta ”metsäryhmäläistä” kiinnostaa erityisesti käytännönläheinen tutkimustyö ”Tarjolla ollut työnkuva oli mielenkiintoinen ja mahdollistaa soveltavaa tutkimusta lähellä käytäntöä. Lisäksi tehtävä mahdollistaa oman osaamisen kehittämistä kiinnostavilla aihealueilla.”, Maidell kertoo.

   

  Talo on jossain määrin Marjolle tuttu, sillä hän työskenteli PTT:llä tutkimusavustajana valmistumisensa jälkeen. Väki on PTT:llä sittemmin jo paljon vaihtunut, mutta muutama tuttu naamakin lienee vastassa, kun Marjo aloittaa muutaman viikon kuluttua.

   

  Aikaisemmin Marjo on työskennellyt lisäksi mm. YK:ssa metsäpolitiikan apulaisasiantuntijana sekä viimeisempänä metsäteollisuudessa tietohallinto- ja paikkatietotehtävissä. Uudentyyppisen osaamisen myötä PTT:llä toivotaan myös tuoreita tutkimusprojekteja, jossa päästäisiin hyödyntämään Marjon vankkaa paikkatieto-osaamista. Tutkimusjohtaja Paula Horne toteaakin, että “Marjon laaja-alainen työkokemus ja kiinnostuksen kohteet täydentävät hyvin ryhmämme osaamista ja hyödyttävät laajemminkin PTT:n tutkimusta.”

   

  Omat tutkimukselliset kiinnostuksen kohteet ovat Marjolle selvät ”Haluaisin tehdä tutkimusta etenkin koskien perinteisten metsäteollisuustuotteiden ja uusien puupohjaisten tuotteiden markkinoita. Lisäksi haluaisin selvittää sektorilla toimivien yritysten toimintaedellytyksiä ja kehitysnäkymiä sekä ohjauskeinojen vaikutusta näihin.”, Marjo täsmentää.

   

  Luontoaiheet eivät päästä tuoretta metsäekonomistiamme otteestaan myöskään vapaa-ajalla, sillä osa ajasta kuluu maa- ja metsätilan pyörittämiseen.

   

  Lämpimästi tervetuloa Marjo!