Uutiset

sota

Markus Lahtinen: Järkeviä ennusteita hullusta maailmasta
lokakuu 13,2022

Euroopan pysyminen yhtenäisenä on välttämätöntä, jotta Ukraina pystyy torjumaan Venäjän hyökkäyksen. Millaista talouspolitiikkaa tarvitaan tämän varmistamiseksi, pohtii Markus Lahtinen blogissaan.

Puolustusmenot tuskin buustaavat talouskasvua, vaikka haluaisimmekin uskoa niin
heinäkuu 19,2022

Puolustus on välttämätön menoerä, josta vallitsee laaja konsensus. Arvailuihin puolustusmenojen positiivisista talousvaikutuksista on kuitenkin syytä suhtautua kriittisesti, kirjoittaa Emilia Gråsten blogissaan.

Tärkeintä on turvallisuus - Suomessakin pitäisi harkita bensaveron laskemista, jotta kansalaisten tuki pakotteille ei vaarannu
kesäkuu 23,2022

Suomessakin pitäisi harkita bensan ja dieselin verotuksen laskemista syksyn budjettiriihessä, arvioi PTT:n toimitusjohtaja Markus Lahtinen. Nykyisessä sotatilanteessa taloutta ei voi arvioida irrallaan turvallisuuspolitiikasta. Jos kotitalouksia ei tulla lainkaan vastaan pakotteiden negatiivisia vaikutuksia lieventämällä, otetaan liian suuri riski kansalaisten tuen menettämisestä.

Venäjän sotatoimien vaikutus Suomen metsäalaan - kesäkuun blogipäivitys
kesäkuu 21,2022

Venäjä hyökkäsi Ukrainaan helmikuussa ja sotatila on jatkunut jo lähes neljä kuukautta. Hyökkäyssodan taloudelliset vaikutukset ulottuvat Venäjän ja Ukrainan lisäksi muihin maihin. Tässä blogissa PTT:n metsäekonomistit arvioivat Venäjän hyökkäyssodan vaikutuksia Suomen metsäsektoriin.

PTT:n tilannekatsaus: Sodan vaikutukset alkavat vasta näkyä ruokamarkkinoilla
kesäkuu 14,2022

Venäjän hyökkäyssodan vaikutukset alkavat vasta näkyä ruokamarkkinoilla, ja epävarmuus voi jatkua useiden vuosien ajan, kertoo Pellervon taloustutkimus PTT:n maa- ja elintarviketalouden tilannekatsaus. Kevään aikana sekä maatalouden tuottajahinnat että ruuan kuluttajahinnat ovat nousseet nopeasti ja nousupaine jatkuu yhä.