Uutiset

ruokaketju

Maa- ja elintarviketalouden tilannekatsaus tammikuu 2022 - Ruuan hinta
tammikuu 14,2022

Maatalouden nopea tuotantopanosten kustannusten nousu ei juuri näkynyt kuluttajien kukkarossa vielä viime vuonna. Ruuan kuluttajahinnat nousivat viime vuonna varsin maltillisesti, vaikka hintojen nousu nopeutuikin loppuvuodesta. Tänä vuonna ruuan hinta nousee selvästi viime vuotta enemmän. Kustannuspaineet koettelevat koko ruokaketjua. Hinnan nousu voi olla yleistä inflaatiokehitystä nopeampaa.

PTT julkistaa tilannekatsauksen ruuan hinnasta sekä maa- ja elintarviketaloudesta 14.1. ja 18.1.
tammikuu 12,2022

Pellervon taloustutkimus julkistaa tilannekatsauksen maa- ja elintarviketalouden ajankohtaisesta kehityksestä. Katsaus julkistetaan kahdessa osassa. Ruuan hinnan kehitystä käsittelevä osuus julkistetaan verkkosivuillamme www.ptt.fi perjantaina 14. tammikuuta noin kello 14. Laajempi tilannekatsaus on vuorossa tiistaina 18. tammikuuta klo 10. Siinä tarkastellaan myös maatalouden yrittäjätuloa, maataloustuotteiden markkinoita ja elintarvikevientiä.

Vähemmän melua hinnasta - enemmän puhetta ruoan laadusta ja vastuullisuudesta
kesäkuu 21,2021

Onko hinnalla edelleen ylikorostunut asema suomalaisessa ruokakeskustelussa, ja miksi ruoantuotannon huipputason laatua ja vastuullisuutta ei ole saatu tuotteistettua? Näitä kysymyksiä pohtii kolumnissaan tutkimusjohtaja Sari Forsman-Hugg.

Tiedote: EU:n ruuan hintapiikki ei näy Suomessa
syyskuu 29,2020

Keväällä koronapandemian edetessä maailmalla levisi pelko siitä, että elintarvikeketju kärsii pandemiasta ja ruuan hinta lähtee voimakkaaseen nousuun. Pelot eivät ole toteutuneet, ja ruuan hintakehitys on niin tänä kuin ensi vuonnakin Suomessa varsin maltillista. Viime vuonna laskuun kääntynyt lihankulutus jatkaa yhä pienentymistään. Sianlihan ja maidon tuotannot ovat tänä vuonna nousussa, mutta kääntyvät ensi vuonna takaisin laskuun.

Blogi: Elintarvikevienti on Suomelle tärkeää, mutta miten sitä voisi lisätä?
syyskuu 18,2020

Suomen ruokavienti on kasvanut viime vuosina vilkkaasti, mutta tuotevalikoima ja Kiinan osuus saattavat olla pulmallisia, kirjoittaa tutkimusjohtaja Hanna Karikallio. Suomen elintarvikevienti kaipaisi tuekseen selkeää strategiaa.