Uutiset

ruokaketju

Tiedote: EU:n ruuan hintapiikki ei näy Suomessa
syyskuu 29,2020

Keväällä koronapandemian edetessä maailmalla levisi pelko siitä, että elintarvikeketju kärsii pandemiasta ja ruuan hinta lähtee voimakkaaseen nousuun. Pelot eivät ole toteutuneet, ja ruuan hintakehitys on niin tänä kuin ensi vuonnakin Suomessa varsin maltillista. Viime vuonna laskuun kääntynyt lihankulutus jatkaa yhä pienentymistään. Sianlihan ja maidon tuotannot ovat tänä vuonna nousussa, mutta kääntyvät ensi vuonna takaisin laskuun.

Blogi: Elintarvikevienti on Suomelle tärkeää, mutta miten sitä voisi lisätä?
syyskuu 18,2020

Suomen ruokavienti on kasvanut viime vuosina vilkkaasti, mutta tuotevalikoima ja Kiinan osuus saattavat olla pulmallisia, kirjoittaa tutkimusjohtaja Hanna Karikallio. Suomen elintarvikevienti kaipaisi tuekseen selkeää strategiaa.

Korona ei heiluta elintarvikesektoria
kesäkuu 25,2020

Julkaisimme huhtikuun alussa ennusteen, jossa arvioitiin koronan vaikutuksia maa- ja elintarviketalouteen. Tässä blogitekstissä käymme läpi sitä, miltä alan tilanne näyttää tällä hetkellä.

Miten ravintoloiden sulkeminen vaikuttaa koko ruokaketjun rahavirtoihin?
toukokuu 13,2020

Tässä blogissa tarkastellaan, miten poikkeustilanne vaikuttaa koko elintarvikeketjuun. Paljonko muiden toimijoiden, kuten teollisuuden, on koottava liikevaihtoa muualta paikatakseen vajetta ja onnistuuko se?

Ruuan vastuullisuudesta keskustellaan yksipuolisesti
helmikuu 28,2020

Ruokaketjun vastuullisuuteen liittyvä keskustelu käy kuumana. Valitettavasti se keskustelu, joka suurelle yleisölle välittyy, on melko yksipuolista ja liittyy yleensä vain ruuan alkutuotannon vastuullisuuteen, sanoo Hanna Karikallio.