Uutiset

ruokaketju

Korona ei heiluta elintarvikesektoria
kesäkuu 25,2020

Julkaisimme huhtikuun alussa ennusteen, jossa arvioitiin koronan vaikutuksia maa- ja elintarviketalouteen. Tässä blogitekstissä käymme läpi sitä, miltä alan tilanne näyttää tällä hetkellä.

Miten ravintoloiden sulkeminen vaikuttaa koko ruokaketjun rahavirtoihin?
toukokuu 13,2020

Tässä blogissa tarkastellaan, miten poikkeustilanne vaikuttaa koko elintarvikeketjuun. Paljonko muiden toimijoiden, kuten teollisuuden, on koottava liikevaihtoa muualta paikatakseen vajetta ja onnistuuko se?

Ruuan vastuullisuudesta keskustellaan yksipuolisesti
helmikuu 28,2020

Ruokaketjun vastuullisuuteen liittyvä keskustelu käy kuumana. Valitettavasti se keskustelu, joka suurelle yleisölle välittyy, on melko yksipuolista ja liittyy yleensä vain ruuan alkutuotannon vastuullisuuteen, sanoo Hanna Karikallio.

Tiedote: Digitalisaatio voi virvoittaa Suomen maatalouden ja maaseudun – toimia tarvitaan koko ruokaketjulta ja valtiolta
joulukuu 27,2019

Digitalisaatio on maaseudulle ja maataloussektorille suuri mahdollisuus, kertoo Pellervon taloustutkimus PTT:n tutkimus. Muutos edellyttää murroksen syvällistä ymmärtämistä ja loikkaa osaamisessa sekä toimintatavoissa. Kehitystä tarvitaan mm. tietoliikenneyhteyksissä, lainsäädännössä ja alustateknologioissa.

Tiedote: HOK-Elanto liittyi Pellervon taloustutkimus PTT:n jäseneksi
tammikuu 19,2018

S-ryhmän suurimman alueosuuskaupan jäsenyys vahvistaa PTT:n resursseja sekä asemaa. Jatkossa PTT:n jäsenistönä on koko ruokaketju tuottajista kuluttajiin.