Uutiset

ruoka

PTT julkistaa tilannekatsauksen ruuan hinnasta sekä maa- ja elintarviketaloudesta 14.1. ja 18.1.
tammikuu 12,2022

Pellervon taloustutkimus julkistaa tilannekatsauksen maa- ja elintarviketalouden ajankohtaisesta kehityksestä. Katsaus julkistetaan kahdessa osassa. Ruuan hinnan kehitystä käsittelevä osuus julkistetaan verkkosivuillamme www.ptt.fi perjantaina 14. tammikuuta noin kello 14. Laajempi tilannekatsaus on vuorossa tiistaina 18. tammikuuta klo 10. Siinä tarkastellaan myös maatalouden yrittäjätuloa, maataloustuotteiden markkinoita ja elintarvikevientiä.

Kustannustehokkaasti kohti hiilineutraalia maataloutta
marraskuu 29,2021

Mikkelin kaupungin päätös käyttää vain kotimaista ruokaa tarjoilussaan osana ilmasto-ohjelmaansa on hieno positiivinen signaali syksyn aikana tiivistyneeseen maatalouden ilmastokeskusteluun. Kestävästi tuotetun kotimaisen ruuan puolesta on tarpeen toimia, sillä maatalouden tuottavuuden kehitys ja huoli kannattavuudesta on hukkunut päästövähennyksistä käytävän keskustelun alle.

Talousennuste on kiikari lähitulevaan – mutta sitä on osattava käyttää
lokakuu 4,2021

Kun talousennuste kertoo, että ruuan hinta nousee, maatalouden yrittäjätulo laskee ja lihan sekä maidon kulutus laskee, mistä silloin oikeastaan on kyse?

Vähemmän melua hinnasta - enemmän puhetta ruoan laadusta ja vastuullisuudesta
kesäkuu 21,2021

Onko hinnalla edelleen ylikorostunut asema suomalaisessa ruokakeskustelussa, ja miksi ruoantuotannon huipputason laatua ja vastuullisuutta ei ole saatu tuotteistettua? Näitä kysymyksiä pohtii kolumnissaan tutkimusjohtaja Sari Forsman-Hugg.

Pitääkö olla huolissaan - uhkaako uusi ruokakriisi?
helmikuu 1,2021

Hinnat nousevat rivakasti maatalous- ja elintarvikemarkkinoilla. Voiko tulevaisuudessa siintää ruokakriisi, pohtii tutkimusjohtaja Hanna Karikallio.