Uutiset

ruoka

Miten ravintoloiden sulkeminen vaikuttaa koko ruokaketjun rahavirtoihin?
toukokuu 13,2020

Tässä blogissa tarkastellaan, miten poikkeustilanne vaikuttaa koko elintarvikeketjuun. Paljonko muiden toimijoiden, kuten teollisuuden, on koottava liikevaihtoa muualta paikatakseen vajetta ja onnistuuko se?

Ennuste: Ruuan hinta pysyy kurissa koronakriisistä huolimatta
huhtikuu 7,2020

Koronakriisi voi lyhytaikaisesti nostaa ruuan hintaa, mutta ruokahuolto Suomessa ei ole uhattuna, kertoo Pellervon taloustutkimus PTT:n maa- ja elintarviketalouden ennuste. Kotimaiseen maatalouteen perustuva toimiva elintarvikeketju sekä hyvät ja toimivat kauppasuhteet takaavat, että ruokaa on riittävästi. Suurin uhka globaalille ruokajärjestelmälle on suurten viejämaiden mahdollisesti asettamat vientirajoitukset ja -kiellot.

Maa- ja elintarviketalous - kevät 2020
huhtikuu 7,2020

Ruoka tulee omasta maasta, mutta sen tekijät yhä harvemmin
maaliskuu 30,2020

Ulkomaisesta kausityövoimasta on tullut välttämättömyys maatalousalalla. Ilman sitä ei ole pärjätty enää vuosiin. Nyt on kuitenkin pakko, ellei ulkomaisen työvoiman maahantuloa kiireesti helpoteta.

Ruuan vastuullisuudesta keskustellaan yksipuolisesti
helmikuu 28,2020

Ruokaketjun vastuullisuuteen liittyvä keskustelu käy kuumana. Valitettavasti se keskustelu, joka suurelle yleisölle välittyy, on melko yksipuolista ja liittyy yleensä vain ruuan alkutuotannon vastuullisuuteen, sanoo Hanna Karikallio.