Uutiset

metsä

Venäjän sotatoimien vaikutus Suomen metsäalaan - kesäkuun blogipäivitys
kesäkuu 21,2022

Venäjä hyökkäsi Ukrainaan helmikuussa ja sotatila on jatkunut jo lähes neljä kuukautta. Hyökkäyssodan taloudelliset vaikutukset ulottuvat Venäjän ja Ukrainan lisäksi muihin maihin. Tässä blogissa PTT:n metsäekonomistit arvioivat Venäjän hyökkäyssodan vaikutuksia Suomen metsäsektoriin.

Metsänomistajat avainroolissa ilmastonmuutoksen hillintätoimissa
toukokuu 13,2022

Ilmastolain uudistuksen tavoitteena on nopeuttaa hiilineutraaliuden eli päästöjen ja nielujen tasapainon saavuttamista vuoteen 2035 mennessä. Laki laajenee koskemaan myös maankäyttösektoria ja lakiin lisätään nielujen vahvistamista koskeva tavoite. Maankäyttösektorilla maatalous on päästöjen lähde, mutta nielujen vahvistaminen koskee erityisesti metsätaloutta ja maankäytön muutosta.

10 käyttökelpoisinta maankäytön ilmastotoimea auttaisivat ylittämään sektorin päästötavoitteet selvästi
huhtikuu 22,2022

Maataloudessa ja metsätaloudessa olisi löydettävissä valikoima käyttökelpoisia ilmastotoimia, jotka auttaisivat täyttämään maankäyttösektorin päästövähennystavoitteet, kertoo Pellervon taloustutkimus PTT:n raportti. Raportissa arvioitiin 27 eri toimenpidettä ilmastovaikuttavuuden, kustannusvaikuttavuuden sekä hyväksyttävyyden osalta.

PTT-ennuste: Sota myllertää metsäteollisuuden markkinat – Suomikin etsii kilpaa uusia ostajia ja myyjiä
huhtikuu 5,2022

Suomen metsäteollisuuden lähivuosia leimaa suuri muutos, kun Venäjä ja Valko-Venäjä ovat poissa Euroopan markkinoilta. Tilanne myllää metsäteollisuustuotteiden markkinoita ja toimitusketjuja, ja kaikki maat etsivät kilpaa uusia raaka-aineiden myyjiä ja lopputuotteiden ostajia. Tämä vaikuttaa myös suomalaisyrityksiin monin tavoin, kertoo Pellervon taloustutkimus PTT:n metsäennuste.

Metsäalan työhyvinvoinnin muutosajurit
helmikuu 10,2022

Tämä tietopaketti tarkastelee metsäammattilaisten toimintaympäristön kehitystä ja sen vaikutuksia työhyvinvointiin 2020-luvulla. Metsäammattilaisten toimintaympäristön ja työnkuvan muutoksia on esitelty kuuden muutosajurin kautta. Metsäsektorin ja metsäammattilaisten toimintaympäristön kehityksen ennakoiminen auttaa ymmärtämään toimintamallien kehitystä ja tulevia osaamistarpeita. Muutokseen varautuminen on kriittistä metsäsektorin työhyvinvoinnin kehittämisessä. Infograafin sisältö perustuu olemassaolevaan tutkimustietoon. Hanketta on rahoittanut Metsämiesten Säätiö.