Uutiset

maa- ja elintarviketalouden tutkimusryhmä

Tiedote: PTT-ennuste: Ruuan hinnan lasku pysähtyy
huhtikuu 4,2017

Ruuan hintataso Suomessa laskee vielä tänä vuonna. Loppuvuodesta nähdään silti nousevia hintoja, kertoo Pellervon taloustutkimuksen PTT:n maa- ja elintarviketalouden ennuste. Ensi vuonna ruuan hintaan on odotettavissa hienoista nousua.

Tiedote: PTT-ennuste: Pohja nähty tuottajahinnoissa - maatalouden yrittäjätulo kasvussa
huhtikuu 4,2017

PTT:n maa- ja elintarviketalouden ennusteen mukaan maatalouden tuottajahinnat ovat lievässä kasvussa, ja sen myötä maatalouden yrittäjätulo lähtee tänä vuonna nousuun.

Maa- ja elintarviketalous 2017 kevät
huhtikuu 4,2017

PTT-ennuste: Maailmantalouden yleinen talouskasvu on piristänyt kuluttajakysyntää. Vahvistuva kysyntä on kasvattanut maailmankauppaa ja sen vaikutukset näkyvät myös maatalous- ja elintarvikemarkkinoilla. Talouskasvu on saanut aikaan markkinakäänteen. Hintojen lasku on pysähtynyt, mutta vaikutukset näkyvät markkinoilla vasta viiveellä.

Tiedote: EU:n maatalouspolitiikan uudistus jäi vajaaksi – paineet tulevaa kohti kasvavat
tammikuu 5,2017

Euroopan unionin yhteisen maatalouspolitiikan viimeisin uudistus vuonna 2014 jäi vaatimattomaksi tavoitteisiin nähden. Seuraavaan uudistukseen vuonna 2021 kohdistuu siksi voimakkaita muutospaineita, joita lisää kasvava kilpailu julkisesta rahasta.

Tiedote: Mitä tehdä, jos elintarvikekriisi iskee? – PTT laati työkalun kriisinhallinnan tueksi
joulukuu 29,2016

Elintarviketurvallisuuteen liittyviä uhkia esiintyy jatkuvasti – esimerkkeinä sikarutto ja lintuinfluenssa. Kansainvälisen kaupan kasvun takia uhat leviävät nopeammin ja laajemmalle kuin ennen, ja siksi tarvitaan enemmän tietoa siitä, mitä uhista seuraa ja miten niihin pitäisi vastata.