Uutiset

maa- ja elintarviketalouden tutkimusryhmä

PTT:n maa- ja elintarviketalouden ryhmän tutkimusjohtajaksi Sari Forsman-Hugg
huhtikuu 27,2021

Pellervon taloustutkimus PTT:n maa- ja elintarviketalouden tutkimusryhmän uudeksi tutkimusjohtajaksi on valittu elintarviketieteiden tohtori Sari Forsman-Hugg. Hänellä on laaja kokemus alan tutkimus- ja johtamistehtävistä Luonnonvarakeskuksesta ja Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksesta. Tutkijana Forsman-Hugg on keskittynyt erityisesti maa- ja elintarvikealan vastuullisuuteen ja lisäarvotekijöihin sekä elintarvikealan pk-yritysten strategioihin ja menestymiseen.

Ruuan vastuullisuudesta keskustellaan yksipuolisesti
helmikuu 28,2020

Ruokaketjun vastuullisuuteen liittyvä keskustelu käy kuumana. Valitettavasti se keskustelu, joka suurelle yleisölle välittyy, on melko yksipuolista ja liittyy yleensä vain ruuan alkutuotannon vastuullisuuteen, sanoo Hanna Karikallio.

Tiedote: Ruuan hinta selvässä nousussa – kuivuus kuritti maatiloja
syyskuu 25,2018

Ruuan hinta nousee Suomessa tänä ja ensi vuonna, kertoo Pellervon taloustutkimuksen PTT:n maa- ja elintarviketalouden ennuste. Nousua kertyy tänä vuonna 1,9 ja ensi vuonna 2,2 prosenttia. Tilanne vastaa kehitystä EU-alueella.

Taloustutka: Lain voimalla neuvotteluvoimaa
toukokuu 21,2018

Tunnelma elintarvikeketjussa on viime vuosina ollut erityisen kireä. Kauppa on kohdannut kovaa hintakilpailua ja monien elintarvikkeiden hinnat ovat laskeneet. Kauppa on pystynyt kuitenkin kohtuullisesti säilyttämään katteensa pitämällä kustannukset kurissa. Tämä on yhtäältä tarkoittanut, että hintakilpailun kustannukset ovat vyöryneet ketjussa alaspäin tavarantoimittajille...

Tiedote: Ennuste: Ruuan hinnan lasku pysähtyy, sää tuo suurta epävarmuutta maatalousmarkkinoille
syyskuu 26,2017