Uutiset

kansantalous

Markus Lahtinen: Järkeviä ennusteita hullusta maailmasta
lokakuu 13,2022

Euroopan pysyminen yhtenäisenä on välttämätöntä, jotta Ukraina pystyy torjumaan Venäjän hyökkäyksen. Millaista talouspolitiikkaa tarvitaan tämän varmistamiseksi, pohtii Markus Lahtinen blogissaan.

Oppisopimus ja palkkatuki yksityiselle sektorille kustannustehokkaimpia aktiivisen työvoimapolitiikan palveluja
lokakuu 13,2022

Tarkastusvaliokunnan tilaama tutkimus aktiivisen työvoimapolitiikan palveluiden kustannusvaikuttavuudesta on valmistunut. Tutkimuksessa selvitetään aktiivisen työvoimapolitiikan palveluiden kustannuksia, vaikuttavuutta ja kustannusvaikuttavuutta Suomessa.

PTT:n kansantalouden ennuste: Hintojen nousu ajaa Suomen taantumaan – loppuvuoden inflaatio yli 10 prosenttia
syyskuu 15,2022

Suomen talous vajoaa loppuvuonna taantumaan nopeasti nousevien hintojen vuoksi, arvioi Pellervon taloustutkimus PTT:n kansantalouden ennuste. Loppuvuonna nähdään myös kuukausia, jolloin inflaatio kohoaa yli 10 prosentin. Näkymät tulevaan ovat erittäin epävarmat, mutta todennäköistä on, että hintojen nousu helpottaa ja talous kääntyy uudelleen kasvuun vuoden 2023 jälkipuoliskolla.

Venäjän hyökkäys Ukrainaan: Luottamuksen voi menettää vain kerran
maaliskuu 10,2022

Millaiset ovat Venäjän hyökkäyksen taloudelliset vaikutukset Suomessa ja maailmalla? PTT:n toimitusjohtaja Markus Lahtinen pohtii blogissaan, miten tilanne vaikuttaa lähi- ja pidemmän aikavälin näkymiin.

Ei investointeja ohi kehysten, hyviäkään
lokakuu 25,2021

Ilmastonmuutoksen torjunta vaatii tulevina vuosina suuria yksityisiä ja julkisia investointeja. Jotta investoinneille saataisiin tilaa budjetissa, pääministeri on ehdottanut niiden siirtämistä kehysmenettelyn ulkopuolelle.