Uutiset

ennuste

PTT:n kansantalouden ennuste: Hintojen nousu ajaa Suomen taantumaan – loppuvuoden inflaatio yli 10 prosenttia
syyskuu 15,2022

Suomen talous vajoaa loppuvuonna taantumaan nopeasti nousevien hintojen vuoksi, arvioi Pellervon taloustutkimus PTT:n kansantalouden ennuste. Loppuvuonna nähdään myös kuukausia, jolloin inflaatio kohoaa yli 10 prosentin. Näkymät tulevaan ovat erittäin epävarmat, mutta todennäköistä on, että hintojen nousu helpottaa ja talous kääntyy uudelleen kasvuun vuoden 2023 jälkipuoliskolla.

Kutsu: Pellervon taloustutkimus PTT:n maa- ja elintarviketalouden ennusteen julkistus 27.9.
syyskuu 14,2022

PTT julkistaa maa- ja elintarviketalouden ennusteensa webinaarissa 27.9. kello 10.00. Ennusteessa arvioidaan muun muassa sitä, miten sota Ukrainassa sekä nopeasti nouseva inflaatio vaikuttavat maatalouden näkymiin, elintarvikemarkkinoihin ja ruuan hintaan. Ilmoittaudu mukaan täällä!

Syksyn talousennusteet julkistetaan syyskuun puolivälistä alkaen – laita päivät muistiin
elokuu 17,2022

Pellervon taloustutkimus PTT julkistaa syys-lokakuussa kolme talousennustetta Suomen talouden ja sen eri sektorien kehityksestä lähivuosina.

PTT-ennuste: Suomen puunkorjuussa ja puumarkkinoilla on edessä kiireisiä vuosia – hakkuut nousevat ennätystasolle
huhtikuu 5,2022

Suomen metsissä on edessä kiireiset ajat, kun Venäjän puuntuontia aletaan korvata kotimaisella puulla, kertoo Pellervon taloustutkimus PTT:n metsäalan ennuste. Metsäteollisuuden puun käytön lasku tänä vuonna antaa kuitenkin hieman hengähdysaikaa. Hakkuumäärät kasvavat ensi vuonna lähes 70 miljoonan kuutiometriin, ja myös puun kauppamäärät ja hinnat nousevat.

PTT:n talousennuste: Sota pysäyttää talouskasvun, kiihdyttää inflaatiota ja nakertaa työllisyyttä
maaliskuu 22,2022

Suomen talouden elpymisvire pysähtyy sotaan Ukrainassa, arvioi Pellervon taloustutkimus PTT:n ennuste. Sota haittaa ulkomaankauppaa, nostaa hintoja ja myllertää globaalin talouden rakenteita. Tässä tilanteessa Suomen talous kasvaa tänä vuonna vain 0,5 prosenttia ja ensi vuonna noin prosentin.