Uutiset

asuntomarkkinat

Asuinrakennusten korjaustarve kasvaa tulevina vuosina
huhtikuu 27,2022

Suomen asuinrakennusten tekninen korjaustarve on tulevina vuosikymmeninä keskimäärin 7,8 miljardia euroa vuodessa, arvioi Pellervon taloustutkimus PTT:n ja Tampereen yliopiston tutkimus. Tästä noin 95 prosenttia on taloudellisesti perusteltua. Tällä hetkellä korjausinvestointien kokonaismäärä vastaa melko hyvin vuotuista korjaustarvetta, mutta tarve kasvaa tulevaisuudessa, koska rakennuskanta ikääntyy. 

PTT-ennuste: Asuntojen hintojen kasvu hidastuu ja vuokrien kasvu kiihtyy – asuntovelallisen pitää varautua nouseviin korkoihin
helmikuu 16,2022

Asuntomarkkinat Suomessa etsivät vielä suuntaansa pandemian jäljiltä. Tänä vuonna odotettavissa on asuntojen hintojen kasvun hidastumista ja vuokrien nousua, kertoo Pellervon taloustutkimus PTT:n alueellinen asuntomarkkinaennuste. Epävarmuus markkinoilla on kuitenkin suurta, sillä sitä lisäävät korkojen nousupaine, geopoliittinen jännite ja epätietoisuus siitä, miten muuttoliike palautuu pandemiasta.

PTT julkaisee helmikuun alussa tutkimuksen asunto-, tontti- ja metsärahastoista Suomessa
tammikuu 27,2022

Tutkimuksesta käy ilmi muun muassa asunto-, tontti- ja metsärahastojen lukumäärät ja niihin sitoutuneet pääomat sekä metsärahastojen osuus metsätilakaupoista alueittain.

Vain hyväksi havaittuja asunto-osuuskuntien malleja kannattaa monistaa
heinäkuu 12,2021

Yksilöiden ja perheiden pitäisi lukea asunto-osuuskunnan säännöt tarkkaan ja miettiä, onko se heille juuri oikea asumismuoto. Asunto-osuuskunta-asuminen ei sovi kaikille, mutta varmuudella tämän voi sanoa vasta, kun on sitä kokeillut, kirjoittaa liiketaloustutkija Raija Heimonen.

Miten korona vaikuttaa asuntojen hintoihin ja kauppaan - PTT:n ennuste kertoo 18. helmikuuta, tule mukaan!
helmikuu 9,2021

Vuotuinen asuntomarkkinaennusteemme perkaa tällä kertaa koronakriisin merkitystä ja sitä, miten tilanne eroaa aiemmista kriiseistä, kuten 1990-luvun lamasta ja finanssikriisistä