Uutiset

Ruokamarkkinat

Miten ravintoloiden sulkeminen vaikuttaa koko ruokaketjun rahavirtoihin?
toukokuu 13,2020

Tässä blogissa tarkastellaan, miten poikkeustilanne vaikuttaa koko elintarvikeketjuun. Paljonko muiden toimijoiden, kuten teollisuuden, on koottava liikevaihtoa muualta paikatakseen vajetta ja onnistuuko se?

Tiedote: HOK-Elanto liittyi Pellervon taloustutkimus PTT:n jäseneksi
tammikuu 19,2018

S-ryhmän suurimman alueosuuskaupan jäsenyys vahvistaa PTT:n resursseja sekä asemaa. Jatkossa PTT:n jäsenistönä on koko ruokaketju tuottajista kuluttajiin.

Taloustutka: Ruuan kulutusjuhlaa
heinäkuu 5,2017

Suomalaiset söivät viime vuonna reilu kaksi prosenttia enemmän lihaa kuin vuonna 2015, Luonnonvarakeskus kertoi viime viikolla. Naudan- ja sianlihan kulutus oli pysynyt liki entisellään, mutta siipikarjanlihaa syötiin liki yhdeksän prosenttia enemmän. Samaan aikaan, kun puhutaan kasvisruokien suosion kasvusta, lihaa syödään enemmän kuin koskaan.

Taloustutka: Oma maa mansikka, muu maa mandariini
kesäkuu 26,2017

Kausivaihtelu näkyy elintarvikkeiden saatavuudessa ja hinnoittelussa pitkin vuotta - kotimaisten tuoretuotteiden sesonki on vasta alkamassa, kirjoittaa maatalousekonomisti Heini Toikkanen.

Pettu-podcast jakso 2: Kysynnän ja tarjonnan muna-kana-probleema - eli mitä kävikään häkkikananmunille? - Kuuntele jakso täältä!
toukokuu 5,2017

PTT:n podcastin toisessa jaksossa keskustellaan kysynnän ja tarjonnan laeista ruuantuotannossa. Mitkä historialliset syyt hankaloittavat sektorin reagointia markkinamuutoksiin?