Uutiset

Ruokamarkkinat

Tiedote: EU:n ruuan hintapiikki ei näy Suomessa
syyskuu 29,2020

Keväällä koronapandemian edetessä maailmalla levisi pelko siitä, että elintarvikeketju kärsii pandemiasta ja ruuan hinta lähtee voimakkaaseen nousuun. Pelot eivät ole toteutuneet, ja ruuan hintakehitys on niin tänä kuin ensi vuonnakin Suomessa varsin maltillista. Viime vuonna laskuun kääntynyt lihankulutus jatkaa yhä pienentymistään. Sianlihan ja maidon tuotannot ovat tänä vuonna nousussa, mutta kääntyvät ensi vuonna takaisin laskuun.

Miten ravintoloiden sulkeminen vaikuttaa koko ruokaketjun rahavirtoihin?
toukokuu 13,2020

Tässä blogissa tarkastellaan, miten poikkeustilanne vaikuttaa koko elintarvikeketjuun. Paljonko muiden toimijoiden, kuten teollisuuden, on koottava liikevaihtoa muualta paikatakseen vajetta ja onnistuuko se?

Tiedote: HOK-Elanto liittyi Pellervon taloustutkimus PTT:n jäseneksi
tammikuu 19,2018

S-ryhmän suurimman alueosuuskaupan jäsenyys vahvistaa PTT:n resursseja sekä asemaa. Jatkossa PTT:n jäsenistönä on koko ruokaketju tuottajista kuluttajiin.

Taloustutka: Ruuan kulutusjuhlaa
heinäkuu 5,2017

Suomalaiset söivät viime vuonna reilu kaksi prosenttia enemmän lihaa kuin vuonna 2015, Luonnonvarakeskus kertoi viime viikolla. Naudan- ja sianlihan kulutus oli pysynyt liki entisellään, mutta siipikarjanlihaa syötiin liki yhdeksän prosenttia enemmän. Samaan aikaan, kun puhutaan kasvisruokien suosion kasvusta, lihaa syödään enemmän kuin koskaan.

Taloustutka: Oma maa mansikka, muu maa mandariini
kesäkuu 26,2017

Kausivaihtelu näkyy elintarvikkeiden saatavuudessa ja hinnoittelussa pitkin vuotta - kotimaisten tuoretuotteiden sesonki on vasta alkamassa, kirjoittaa maatalousekonomisti Heini Toikkanen.