Uutiset

Ruokamarkkinat

Tiedote: HOK-Elanto liittyi Pellervon taloustutkimus PTT:n jäseneksi
tammikuu 19,2018

S-ryhmän suurimman alueosuuskaupan jäsenyys vahvistaa PTT:n resursseja sekä asemaa. Jatkossa PTT:n jäsenistönä on koko ruokaketju tuottajista kuluttajiin.

Taloustutka: Ruuan kulutusjuhlaa
heinäkuu 5,2017

Suomalaiset söivät viime vuonna reilu kaksi prosenttia enemmän lihaa kuin vuonna 2015, Luonnonvarakeskus kertoi viime viikolla. Naudan- ja sianlihan kulutus oli pysynyt liki entisellään, mutta siipikarjanlihaa syötiin liki yhdeksän prosenttia enemmän. Samaan aikaan, kun puhutaan kasvisruokien suosion kasvusta, lihaa syödään enemmän kuin koskaan.

Taloustutka: Oma maa mansikka, muu maa mandariini
kesäkuu 26,2017

Kausivaihtelu näkyy elintarvikkeiden saatavuudessa ja hinnoittelussa pitkin vuotta - kotimaisten tuoretuotteiden sesonki on vasta alkamassa, kirjoittaa maatalousekonomisti Heini Toikkanen.

Pettu-podcast jakso 2: Kysynnän ja tarjonnan muna-kana-probleema - eli mitä kävikään häkkikananmunille? - Kuuntele jakso täältä!
toukokuu 5,2017

PTT:n podcastin toisessa jaksossa keskustellaan kysynnän ja tarjonnan laeista ruuantuotannossa. Mitkä historialliset syyt hankaloittavat sektorin reagointia markkinamuutoksiin?

Onko ruoka kallista? Kotimaista vai ulkomaista ruokaa? Onko kasvisruoka trendi vai buumi? – PTT:n oma Pettu-podcast kertoo!
huhtikuu 26,2017

Sarjassa yhdistämme jokapäiväisiä ruokapohdintoja taloustieteeseen yleistajuisesti, paikoitellen jopa lystikkäästi! Tavoitteemme on välttää turhia vastakkainasetteluja ja provokaatioita - haluamme avartaa näkemyksiä ja julkista keskustelua ruuasta sekä sen tuotannosta, vankasti taloustieteeseen nojaten. Ensimmäinen jakso julkaistaan 28.4.!