Uutiset

Maahanmuutto

Työssäkäynti maaseudulla kasvussa
syyskuu 2,2019

Pääkaupunkiseudulle ja muihin kasvukeskuksiin suuntautuva muuttoliike on tyhjentänyt maaseutua jo pitkään. Erityisesti nuoret muuttavat keskuksiin ja niiden läheisyyteen koulutuksen ja työpaikkojen perässä. Keskittyminen ja väestön ikääntyminen ovat johtaneet siihen, että monilla alueilla palvelujen ylläpito alkaa olla vaikeaa.

Taloustutka: Mitä on vaikuttavuussijoittaminen?
elokuu 20,2018

Vaikuttavuussijoittamisesta puhuttaessa tarkoitetaan sijoitustoimintaa, jonka tarkoituksena on tuoton lisäksi saada aikaiseksi mitattavaa positiivista vaikutusta yhteiskuntaan tai ympäristöön. Eri sijoittajat ja sijoituskohteet saattavat kuitenkin painottaa vaikuttavuuden ja tuoton välistä tärkeyttä eri tavoin.

PTT tutki vastaanottotoiminnan kustannuksia - parempi valmistautuminen lisäisi kustannustehokkuutta
lokakuu 13,2017

Tutkimuksen mukaan vastaanottotoiminnan kustannustehokkuutta voitaisiin edistää muun muassa kasvattamalla jo olemassa olevien yksiköiden kapasiteettia.

Taloustutka: Globaalit ilmiöt vailla selitystä
elokuu 1,2016

Viime aikoina taloustieteilijät ovat hämmästelleet useita yhteiskunnallisia ilmiöitä, kuten Brexitiä ja kansallismielisen populismin nousua. Harvardin yliopiston professorin Dani Rodrikin mukaan näiden yllättävyyttä selittää ymmärtämättömyys nykymuotoisen globalisaation poliittisesta haavoittuvuudesta.

Taloustutka: Brexit yllätti ekonomistit
heinäkuu 11,2016

Ekonomistin juhannusaatto alkoi tänä vuonna erikoisissa tunnelmissa. Heräsin vapaapäivän aamuna aikaisin ja luin varovaisesti uutiset. Iso-Britannian kansanäänestyksen tulos näytti selvältä – enemmistö äänestäjistä halusi erota Euroopan unionista.