Uutiset

Vanheneva Suomi tarvitsee lisää työperäistä maahanmuuttoa talouskasvun ylläpitämiseksi
tammikuu 31,2022

Pellervon taloustutkimus ja Merit Economics tekivät Akava Worksin toimeksiannosta.selvityksen työperäisestä maahanmuutosta ja sen vaikutuksista talouteen: Selvitys esittää mallinnuksen pohjalta neljä vaihtoehtoista tulevaisuudennäkymää.

PTT julkaisee helmikuun alussa tutkimuksen asunto-, tontti- ja metsärahastoista Suomessa
tammikuu 27,2022

Tutkimuksesta käy ilmi muun muassa asunto-, tontti- ja metsärahastojen lukumäärät ja niihin sitoutuneet pääomat sekä metsärahastojen osuus metsätilakaupoista alueittain.

Miten työperäinen maahanmuutto kehittyy? - Tule kuuntelemaan Akavan järjestämä keskustelu PTT-selvityksestä
tammikuu 25,2022

Pellervon taloustutkimus ja Merit Economics tekivät Akava Worksin toimeksiannosta selvityksen työperäisen maahanmuuton vaihtoehtoisista näkymistä.

PTT:n maa- ja elintarviketalouden tilannekatsaus: Kustannusten nousu rasittaa yhä maatalouden kannattavuutta
tammikuu 18,2022

Maatalouden yrittäjätulo on jäämässä ennakoituakin heikommaksi vuonna 2021, kertoo Pellervon taloustutkimus PTT:n maa- ja elintarviketalouden tilannekatsaus. Syynä on etenkin lannoitteiden ja energian huima hinnannousu. Tilanne aiheuttaa maataloudessa sopeuttamistoimia. Elintarvikeviennin noususuhdanne taittui viime vuonna.

REKRY: Kesärekry käynnistyi, hae meille tutkimusharjoittelijaksi!
tammikuu 17,2022

Onko haaveissasi tutkijanura tai haluatko kartuttaa kokemustasi yhteiskunnallisesti merkittävässä työssä? Oletko kiinnostunut kansantalouden, metsä- ja ympäristötalouden, maatalouden tai elintarvikemarkkinoiden kysymyksistä? Innostutko ajankohtaisista aiheista, kuten ilmastokysymykset tai nuorten taloustaitojen vahvistaminen digiyhteiskunnassa? Teemme myös poikkitieteellistä tutkimusta ja yhteistyötä muiden tutkimusyhteisöjen kanssa.