Uutiset

Elintarvikevienti vetää, mutta ohuella pohjalla
maaliskuu 8,2021

Suomen elintarvikkeiden (pl. juomat) kauppatase parani viime vuonna lähes 7%. Tämä selviää Tullin ulkomaankauppatilastosta, josta tässä on hyödynnetty kansainvälisen SITC-tavaraluokituksen mukaisia tietoja. Elintarvikkeiden kauppataseen alijäämä alkaa nyt olla samoissa luvuissa, kuin se oli ennen Venäjän asettamaa tuontikieltoa länsimaisille maataloustuotteille ja elintarvikkeille vuonna 2014.

Millaista osaamista Suomi tarvitsee vuonna 2040 - tutkimus julki tämän viikon perjantaina!
maaliskuu 8,2021

Raportissa on tarkasteltu Suomen talouden kehitystä nykyhetkestä 2040-luvulle useiden erilaisten skenaarioiden avulla. Niissä pohditaan, miten voitaisiin vastata taloudelle kiperiin haasteisiin, kuten väestön ikääntymiseen, ilmastonmuutokseen ja muuttuviin osaamistarpeisiin, ja miten toimet vaikuttaisivat talouskasvuun.

Turvetoimialan merkittävimmät vaikutukset näkyvät paikallisella tasolla - nyt myös työpaperi aiheesta julki!
maaliskuu 2,2021

Turpeen käytön vähentäminen näkyisi taloudessa merkittävimmin paikallisella tasolla, kertoo Pellervon taloustutkimus PTT:n selvitys. Sen mukaan turvetoimiala työllistää koko Suomessa arvoketjussa noin 2 500 henkilötyövuotta, ja ala on keskittynyt erityisesti muutamiin seutukuntiin. Suhteessa alueen kokoon ylivoimaisesti suurin merkitys turvetoimialalla on maakunnista Etelä-Pohjanmaalla ja seutukunnista Luoteis-Pirkanmaalla ja Haapavesi-Siikalatvalla.

Äärettömän tarjonnan äärellä
maaliskuu 1,2021

Korona-ajan talvilomaviikon suurimmat kamppailut monessa suomalaisperheessä käytiin yhdessä laskettelun, luistelun ja hiihtämisen sijaan siitä, katsotaanko Yle Areenaa, Netflixiä vai Disney+:aa.

PTT:n helmikuun 2021 uutiskirje
helmikuu 28,2021

PTT:n uutiskirje, helmikuu -- Asuntomarkkinat kestivät koronan, turpeen talousvaikutukset paikallisia