Uutiset

Ruokaketjun toimivuus turvattava – edullisen ruuan aika on ohi
maaliskuu 10,2022

Ukrainan sodalla on merkittäviä kerrannaisvaikutuksia maa- ja elintarviketalouteen maailmanlaajuisesti. Sotatilanne ja sen seuraukset aiheuttavat markkinahäiriöitä globaalisti, EU:ssa ja Suomessa, kirjoittavat Sari Forsman-Hugg ja Päivi Kujala.

Venäjän hyökkäys Ukrainaan: Luottamuksen voi menettää vain kerran
maaliskuu 10,2022

Millaiset ovat Venäjän hyökkäyksen taloudelliset vaikutukset Suomessa ja maailmalla? PTT:n toimitusjohtaja Markus Lahtinen pohtii blogissaan, miten tilanne vaikuttaa lähi- ja pidemmän aikavälin näkymiin.

Teimme lahjoituksen Unicefille Ukrainan lasten auttamiseksi
maaliskuu 8,2022

Pellervon taloustutkimus PTT on tehnyt lahjoituksen YK:n lastenjärjestö Unicefille Ukrainan lasten auttamiseksi sodan keskellä. Lisätietoa järjestön työstä kriisialueella voit lukea heidän kotisivuiltaan, ja tehdä myös itse lahjoituksen.

PTT:n kansantalouden ennuste julkistetaan 22. maaliskuuta - ilmoittaudu mukaan täällä
maaliskuu 8,2022

Suomenkin talous on nyt ison myllerryksen keskellä - mitkä ovat lähiajan näkymät? Pellervon taloustutkimus PTT julkistaa kansantalouden ennusteensa tiistaina 22. maaliskuuta klo 10.00.

PTT:n helmikuun uutiskirje - asuntovelkojen korkokulut kasvussa, millainen on sinun talouslukutaitosi?
helmikuu 28,2022

Tänä vuonna asuntomarkkinoilla odotettavissa on asuntojen hintojen kasvun hidastumista ja vuokrien nousua, kertoo PTT:n asuntomarkkinaennuste. Epävarmuus markkinoilla on kuitenkin suurta. Sitä lisäävät korkojen nousupaine ja epätietoisuus siitä, miten muuttoliike palautuu pandemiasta.