Uutiset

Strateginen viestikapula luovutettu eteenpäin henkilöstöltä hallitukselle
toukokuu 31,2022

Koko henkilökunta vietti aurinkoiset strategiapäivät Tuusulan Krapissa toukokuun alussa. Epidemiakaudesta huolimatta valtaosa henkilöstöstä pääsi paikanpäälle. Strategiapäivillä pohdimme toimintaympäristön muutoksia, tulevaisuuden tutkimusnäkymiä ja osaamistarpeita, PTT:n vaikuttavuutta ja roolia yhteiskunnassa sekä yhteisöllisyyden rakentamista.

Osaajapula vai työvoimapula – mistä avointen työpaikkojen määrän kasvu kertoo?
toukokuu 31,2022

Pellervon taloustutkimus PTT:n Akava Worksille laatiman raportin aiheena on osaaja- ja työvoimapula Suomessa. Lue lisää!

Luonnon monimuotoisuutta voidaan edistää julkisilla elintarvikehankinnoilla
toukokuu 25,2022

Luonnon monimuotoisuus heikkenee Suomessa ja kansainvälisesti. Viime vuosina luonnon monimuotoisuus ja erityisesti luontokato ovat nousseet vahvasti osaksi julkista kestävyydestä käytävää keskustelua. Monimuotoisuuden tukemiseen ruokaketjun eri osissa tarvitaan useita eri toimia. Yksi potentiaalinen ohjauskeino on julkisten hankintojen ohjaaminen.

KUTSU: Miten tukea keskisuurten yritysten kasvua, kansainvälistymistä ja resilienssiä? - Tutkimusraportin julkistus 9.6. klo 9.00
toukokuu 20,2022

Keskisuuret yritykset ovat merkittävä työllistäjä - miten huolehditaan siitä, että ne menestyvät digitalisaation ja vihreän siirtymän murroksissa? Tervetuloa kuulemaan keskeisiä tuloksia ja politiikkasuosituksia siitä, miten keskisuurten yritysten kasvua, kansainvälistymistä ja resilienssiä voidaan tukea globaaleissa liiketoimintaekosysteemeissä. Ilmoittaudu mukaan täällä!

Metsänomistajat avainroolissa ilmastonmuutoksen hillintätoimissa
toukokuu 13,2022

Ilmastolain uudistuksen tavoitteena on nopeuttaa hiilineutraaliuden eli päästöjen ja nielujen tasapainon saavuttamista vuoteen 2035 mennessä. Laki laajenee koskemaan myös maankäyttösektoria ja lakiin lisätään nielujen vahvistamista koskeva tavoite. Maankäyttösektorilla maatalous on päästöjen lähde, mutta nielujen vahvistaminen koskee erityisesti metsätaloutta ja maankäytön muutosta.