Uutiset

Tuupata saa, mutta ei töniä
heinäkuu 27,2022

Kuinka moni meistä onkaan jo muuttanut kulutustottumuksiaan pehmeän tuuppauksen ohjaamana lähes huomaamattaan, kysyy Patrik Kauppi blogissaan. Entä mitä ovat ohjailun mustat mallit?

Puolustusmenot tuskin buustaavat talouskasvua, vaikka haluaisimmekin uskoa niin
heinäkuu 19,2022

Puolustus on välttämätön menoerä, josta vallitsee laaja konsensus. Arvailuihin puolustusmenojen positiivisista talousvaikutuksista on kuitenkin syytä suhtautua kriittisesti, kirjoittaa Emilia Gråsten blogissaan.

Tärkeintä on turvallisuus - Suomessakin pitäisi harkita bensaveron laskemista, jotta kansalaisten tuki pakotteille ei vaarannu
kesäkuu 23,2022

Suomessakin pitäisi harkita bensan ja dieselin verotuksen laskemista syksyn budjettiriihessä, arvioi PTT:n toimitusjohtaja Markus Lahtinen. Nykyisessä sotatilanteessa taloutta ei voi arvioida irrallaan turvallisuuspolitiikasta. Jos kotitalouksia ei tulla lainkaan vastaan pakotteiden negatiivisia vaikutuksia lieventämällä, otetaan liian suuri riski kansalaisten tuen menettämisestä.

Venäjän sotatoimien vaikutus Suomen metsäalaan - kesäkuun blogipäivitys
kesäkuu 21,2022

Venäjä hyökkäsi Ukrainaan helmikuussa ja sotatila on jatkunut jo lähes neljä kuukautta. Hyökkäyssodan taloudelliset vaikutukset ulottuvat Venäjän ja Ukrainan lisäksi muihin maihin. Tässä blogissa PTT:n metsäekonomistit arvioivat Venäjän hyökkäyssodan vaikutuksia Suomen metsäsektoriin.

Hiilen kompensaatiomarkkinat kehityksen kynnyksellä
kesäkuu 20,2022

Vapaaehtoisten hiilimarkkinoiden kestävän kasvun turvaamiseksi tarvitaan yhteistyötä ja tutkimustietoa. Luottamuksen rakentaminen toimijoiden välille ja yhteisten pelisääntöjen muodostaminen ovat avainasemassa markkinoiden tehokkaalle toiminnalle, kirjoittaa Anni Järvinen blogissaan.