Uutiset

Kutsu: Pellervon taloustutkimus PTT:n kansantalouden ennusteen julkistus 15.9. klo 10.00
syyskuu 5,2022

Pellervon taloustutkimus PTT julkistaa syksyn kansantalouden ennusteensa webinaarissa torstaina 15. syyskuuta kello 10.00. Ennusteessa tarkastellaan Suomen talouden lähivuosien näkymiä hyvin epävarmassa kansainvälisessä tilanteessa. Ilmoittaudu mukaan täällä!

Menestyvä maatalousyrittäjä hallitsee riskit ja maatilan talouden
elokuu 18,2022

Millaisia ovat menestyvät maatilayrittäjät? Tätä kysymystä selvittivät Pellervon taloustutkimus PTT, Luonnonvarakeskus Luke ja TTS Työtehoseura vastavalmistuneessa tutkimuksessaan. Menestyviä maatalousyrittäjiä löytyi ympäri maata, kaikenkokoisilta tiloilta ja eri tuotantosuunnista. Menestyjät kehittivät tilaansa aktiivisesti, ja heitä yhdisti suunnitelmallisuus, markkinoiden seuranta sekä talouden- ja riskinhallintakyky.

Syksyn talousennusteet julkistetaan syyskuun puolivälistä alkaen – laita päivät muistiin
elokuu 17,2022

Pellervon taloustutkimus PTT julkistaa syys-lokakuussa kolme talousennustetta Suomen talouden ja sen eri sektorien kehityksestä lähivuosina.

Venäjän energiaruletti uhkaa Saksan metsäteollisuutta
elokuu 15,2022

Kaasun loppuminen voisi vähentää paperin- ja kartongintuotantoa saksalaisselvityksen mukaan jopa 90 prosenttia. Mikäli tuotantoa joudutaan rajoittamaan Keski-Euroopassa, se voisi koitua suomalaisen metsäteollisuuden eduksi, kirjoittaa Marjo Maidell kolumnissaan Maaseudun Tulevaisuudessa..

Luomusiemenen luomuus voi olla liiankin monen mutkan takana
elokuu 2,2022

Luomutuotannon periaatteita voisi yksinkertaistaa, jotta säädösrunsaus ei aiheuttaisi tahattomia virheitä tiloilla. Samalla on kuitenkin huolehdittava luomumerkinnän uskottavuudesta, kirjoittaa Elli Lemmetti.