Uutiset

”Kun isoisän isä on jonkin pellon raivannut, siihen liittyy paljon tunteita”
marraskuu 2,2021

Tuuppausten tutkijat oppivat Pohjois-Pohjanmaan viljelijöiltä, miten päätöksiä turvemaiden käytöstä tehdään. Matkalta koottuja tietoja käytetään hyödyksi, kun tutkijat alkavat suunnitella tuuppauksia ilmastopäästöjen vähentämiseksi.

Maatalous tarvitsee oman yrittäjäbarometrin
marraskuu 1,2021

Kotimainen lähiruoka on kuluttajien toivelistalla, mutta tieto maatalousyrittäjien arjesta on vain rajallisen joukon tiedossa. Usein unohtuu, että maatalousyrittäjät ovat merkittävässä roolissa myös työpaikkojen tarjoajina. Jotta julkisuuteen saadaan maatalousyritysten näkökulma kansantaloudelliseen keskusteluun, tarvitaan maatalousyritysten barometri, joka julkaistaisiin kaksi kertaa vuodessa.  

Ehdotus eläinten hyvinvointimerkinnäksi kertoo ruoan tuotantotavasta ja eläinten hyvinvoinnista
marraskuu 1,2021

Luonnonvarakeskuksen (Luke) ja Pellervon taloustutkimuksen (PTT) kehittämä ehdotus eläinten hyvinvointimerkintäkonseptiksi on valmis jatkotyöstettäväksi yhdessä alan toimijoiden kanssa. Ruokapakkauksiin lisättävällä eläinten hyvinvointimerkinnällä voitaisiin kuvata tuotteen ja tuotantotavan laatua eläinten hyvinvoinnin näkökulmasta.

Suomen metsäkeskuksen metsänomistajiin kohdistuvan neuvontatyön vaikuttavuus osana Kansallisen metsästrategian toteutusta (KASVA) -infograafi
lokakuu 29,2021

Suomen metsätalousmaasta yli 50 prosenttia on yksityisomistuksessa, ja metsäteollisuuden käyttämästä kotimaisesta raakapuusta noin 80 prosenttia tulee yksityismetsistä. Raakapuun tarjonnan lisäksi yksityismetsät tuottavat monia muita ekosysteemipalveluja, kuten marjoja ja sieniä, hiilensidontaa, luonnon monimuotoisuuden ylläpitämistä ja virkistysmahdollisuuksia.

PTT:n maatalousryhmään vahvistusta – ruoantuotantoon erikoistunut DI tuli taloon
lokakuu 28,2021

PTT:n ennustepölyt alkavat pikkuhiljaa laskeutua ja nyt on viimeistään aika onnitella jokaista hienosta työstä. Syksyn ennustekausi meni kaikkia odotuksia paremmin – ennustenäkyvyys nousi huippulukemiin.