Tuuppausten tutkijat oppivat Pohjois-Pohjanmaan viljelijöiltä, miten päätöksiä turvemaiden käytöstä tehdään. Matkalta koottuja tietoja käytetään hyödyksi, kun tutkijat alkavat suunnitella tuuppauksia ilmastopäästöjen vähentämiseksi.
Kotimainen lähiruoka on kuluttajien toivelistalla, mutta tieto maatalousyrittäjien arjesta on vain rajallisen joukon tiedossa. Usein unohtuu, että maatalousyrittäjät ovat merkittävässä roolissa myös työpaikkojen tarjoajina. Jotta julkisuuteen saadaan maatalousyritysten näkökulma kansantaloudelliseen keskusteluun, tarvitaan maatalousyritysten barometri, joka julkaistaisiin kaksi kertaa vuodessa.
Luonnonvarakeskuksen (Luke) ja Pellervon taloustutkimuksen (PTT) kehittämä ehdotus eläinten hyvinvointimerkintäkonseptiksi on valmis jatkotyöstettäväksi yhdessä alan toimijoiden kanssa. Ruokapakkauksiin lisättävällä eläinten hyvinvointimerkinnällä voitaisiin kuvata tuotteen ja tuotantotavan laatua eläinten hyvinvoinnin näkökulmasta.
Suomen metsätalousmaasta yli 50 prosenttia on yksityisomistuksessa, ja metsäteollisuuden käyttämästä kotimaisesta raakapuusta noin 80 prosenttia tulee yksityismetsistä. Raakapuun tarjonnan lisäksi yksityismetsät tuottavat monia muita ekosysteemipalveluja, kuten marjoja ja sieniä, hiilensidontaa, luonnon monimuotoisuuden ylläpitämistä ja virkistysmahdollisuuksia.
PTT:n ennustepölyt alkavat pikkuhiljaa laskeutua ja nyt on viimeistään aika onnitella jokaista hienosta työstä. Syksyn ennustekausi meni kaikkia odotuksia paremmin – ennustenäkyvyys nousi huippulukemiin.