Uutiset

Paula Horne

Metsänomistaja – mielipiteesi ja tekosi ovat tärkeitä
syyskuu 19,2018

Suomessa on lähes miljoona yksityistä metsänomistajaa, kun lasketaan mukaan myös yhteisomistustilojen osakkaat eli omistajien puolisot sekä perikuntien ja yhtymien kaikki jäsenet. Yksityismetsänomistajat omistavat yli puolet Suomen metsäalasta. He tuottavat kolme neljäsosaa metsäteollisuuden käyttämästä puusta ja jokamiehen virkistysympäristöjä kansalaisille.

Taloustutka: Kestävää kasvua
huhtikuu 25,2018

Miltä näyttävät seuraavat kymmenen vuotta Suomen metsäalalla? Luvassa ainakin kasvua ja arvonnousua, kirjoittaa tutkimusjohtajamme Paula Horne.

Taloustutka: Ilmastonmuutos muuttaa metsiämme
marraskuu 24,2017

Keski-Euroopassa on jo nyt on nähtävillä puukuolemia ilmastonmuutoksen seurauksena. Varsinkin pintajuurinen kuusi ja pyökki kärsivät kuivuudesta, kirjoittaa tutkimusjohtajamme Paula Horne.

Taloustutka: Tarvitsevatko Suomen metsät pelastusta?
joulukuu 12,2016

Greenpeace on aloittanut kampanjan Pelasta Suomen metsät. Kampanjoinnissa viitataan ahneeseen tehometsätalouteen, joka kylvää tuhoaan. Kun kyseessä on etujärjestö, on tyypillistä, että asioista annetaan yksipuolinen kuva, jota väritetään kärjistävillä kuvauksilla. Ehkä olisi syytä miettiä asioita monipuolisemmin.