Uutiset

Lauri Vuori

Taloustutka: Asuntokauppaa ympäri Suomen
elokuu 13,2018

Alkukesästä julkaistut luvut asuntokaupan hyytymisestä ehtivät kummastuttaa asuntomarkkinoita seuraavia. Ennakkotietojen mukaan erityisesti pääkaupunkiseudulla kauppamäärien lasku vaikutti äkkiseltään olevan huomattavaa. Asuntokauppaa on silti samalla käyty myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella.

Tilastojen takana: Asuntokauppa ei näytä selviä hyytymisen merkkejä
heinäkuu 31,2018

Kesän mittaan on pohdittu, hyytyvätkö asuntomarkkinat - ekonomistimme Lauri Vuori perkaa aamun tuoreen tilastojulkistuksen asuntojen hinnoista ja muita ajankohtaisia tilastoja. Mitä markkinoilla oikein on tapahtumassa - lue lisää!

Taloustutka: Lainakatossa riittää kehitettävää
huhtikuu 30,2018

Lainakaton kiristämisellä on tärkeä rooli hidastaa velkaantumista ja ehkäistä asuntomarkkinoiden kuumenemista - sillä voi kuitenkin olla vaikutuksia työvoiman alueelliseen liikkuvuuteen, kirjoittaa ekonomistimme Lauri Vuori.

Blogi: Asumismenot ja lainalyhennykset
helmikuu 28,2018

Menot, kustannukset ja kulut - mistä on kyse? Asuntomarkkinoihin erikoistunut ekonomistimme Lauri Vuori avaa taustoja viime päivien keskustelusta, jossa on verrattu omistusasumisen ja vuokra-asumisen kalleutta.

Taloustutka: Verottaako vai eikö verottaa
marraskuu 29,2017

Jos kiinteistövero ulotettaisiin metsämaahan, miten kävisi jokamiehenoikeuksien periaatteille? pohtii ekonomistimme Lauri Vuori kolumnissaan.