Uutiset

Antti Kekäläinen

Taloustutka: Espanja roihuaa molemmilla laidoilla
lokakuu 23,2017

Millaisia talousvaikutuksia Katalonian itsenäisyydellä voisi olla? Entä millaisia teitä Espanjalla on ulos kriisistä, pohtii ekonomistimme Antti Kekäläinen.

Taloustutka: Tasa-arvoa talouspolitiikkaan
kesäkuu 19,2017

Sukupuolivaikutusten huomioimisessa ei ole kysymys vain tasa-arvosta, vaan myös tehokkuudesta ja hyvinvoinnista, kirjoittaa ekonomisti Antti Kekäläinen.

Taloustutka: Hukattujen mahdollisuuksien maa
helmikuu 13,2017

Euroopan unionin alueindeksin mukaan kaikkialla Suomessa olisi hyvät kasvun edellytykset - jostakin syystä näitä mahdollisuuksia hukataan erityisesti Uudenmaan ja Ahvenanmaan ulkopuolella, kirjoittaa ekonomisti Antti Kekäläinen.

Taloustutka: Globaalit ilmiöt vailla selitystä
elokuu 1,2016

Viime aikoina taloustieteilijät ovat hämmästelleet useita yhteiskunnallisia ilmiöitä, kuten Brexitiä ja kansallismielisen populismin nousua. Harvardin yliopiston professorin Dani Rodrikin mukaan näiden yllättävyyttä selittää ymmärtämättömyys nykymuotoisen globalisaation poliittisesta haavoittuvuudesta.

Talouskasvua TTIP:n avulla?
toukokuu 30,2016

Yhdysvaltojen ja EU:n välisen Transatlanttisen kauppa- ja investointikumppanuuden (TTIP) neuvottelut nousivat kuun alussa valokeilaan, kun Greenpeace vuosi julkisuuteen sopimuksen neuvotteluasiakirjoja. Silti TTIP:n taloudellisista vaikutuksista on julkisuudessa keskusteltu vähän – uutisoinnin keskiössä on ollut ideologioiden kamppailu.