Uutiset

Tiedote: PTT politiikkasuositus seuraavalle hallitukselle: Julkista taloutta pitää sopeuttaa vuositasolla neljä miljardia ensi hallituskaudella
joulukuu 1,2022

Suomen seuraavan hallituksen pitäisi sopeuttaa julkista taloutta neljä miljardia euroa vuositasolla, jos tavoitteena on julkisen talouden kestävyys. Näin esittää Pellervon taloustutkimus PTT politiikkasuosituksessaan. Hallituksen toimintaympäristö on hankala, ja tavoitteen saavuttaminen edellyttää poliittisesti vaikeita leikkauksia sosiaaliturvaan sekä veronkiristyksiä.

PTT ja Hiilensidonta ry julkistivat ensimmäisen tilaston hiilikompensaatioista – tavoitteena lisätä tietoa ja avoimuutta markkinoilla
joulukuu 1,2022

Hiilikompensaatiot auttavat yrityksiä ja kuluttajia saavuttamaan ilmastotavoitteitaan ja hillitsemään ilmastonmuutosta, mutta hiilikompensaatioiden markkinoista ei ole Suomessa ollut saatavilla tilastotietoa. Hiilensidonta ry ja Pellervon taloustutkimus PTT ovat nyt käynnistäneet tilastointipalvelun, jonka tavoitteena on lisätä tietoa ja avoimuutta markkinoilla.

PTT Politiikkasuositus 1: Julkista taloutta pitää sopeuttaa vuositasolla neljä miljardia ensi hallituskaudella
joulukuu 1,2022

Pellervon taloustutkimuksen ensimmäinen politiikkasuositus tulevalle hallitukselle pohtii, miten julkisen talouden kestävyys voidaan turvata ja miten suuria sopeutustoimia se vaatii.

Hiilensidonta ry ja Pellervon taloustutkimus PTT käynnistivät kotimaisten hiilikompensaatioiden tilastoinnin - ensimmäinen tilasto julki torstaina!
marraskuu 29,2022

Hiilikompensaatiot auttavat yrityksiä ja kuluttajia saavuttamaan päästötavoitteita ja hillitsemään ilmastonmuutosta, mutta hiilikompensaatioiden markkinoista ei ole Suomessa ollut saatavilla tilastotietoa.

Mitä seuraavan hallituksen pitäisi tehdä? – PTT julkistaa neljä politiikkasuositusta
marraskuu 28,2022

Uusi hallituskausi alkaa ensi keväänä. Mitä visaisia kysymyksiä hallituksen ratkottavaksi tulee talouspolitiikassa eri sektoreilla, ja mitä seikkoja tässä päätöksenteossa pitäisi huomioida? Pellervon taloustutkimus PTT julkistaa joulu-tammikuun aikana neljän politiikkasuosituksen sarjan