Ajankohtaista

Tutkimus: Työpolitiikan vaikutukset työllisyyteen rajalliset

  • Työpolitiikan vaikutukset työllisyyteen ovat rajalliset, todetaan 10. kesäkuuta julkistetussa tutkimuskirjallisuuteen perustuvassa katsausraportissa. Työpolitiikan toimenpiteet nostavat työttömän todennäköisyyttä työllistyä melko vähän ja lisäksi toimenpiteillä on sivuvaikutuksia, jotka heikentävät toimenpiteiden vaikutusta työllisyysasteeseen. Raportti suosittelee muun muassa selvittämään työpolitiikan toimien kustannuksia ja hyötyjä nykyistä tarkemmin sekä hyödyntämään osa-aikaisia järjestelmiä työllisyyden edistämisessä.

    Hallitus tavoittelee parempaa työllisyyttä aktiivisella työvoimapolitiikalla ja palvelujen tehokkaammalla kohdentamisella. Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen, Työterveyslaitoksen ja Pellervon taloustutkimuksen tänään julkaistun raportin mukaan työpolitiikan vaikutukset työllisyyteen ovat kuitenkin rajalliset.

    ”Työpolitiikka ja työllisyysaste: tutkimukseen perustuvia johtopäätöksiä” -raportti on toteutettu osana valtioneuvoston vuoden 2019 selvitys- ja tutkimussuunnitelman toimeenpanoa. Sen ovat laatineet Juho Alasalmi, Henna Busk, Antti Kauhanen, Taina Leinonen, Svetlana Solovieva, Tarmo Valkonen ja Eira Viikari-Juntura.

    Lue lisää: https://tietokayttoon.fi/artikkeli/-/asset_publisher/10616/tutkimus-tyopolitiikan-vaikutus-tyollisyysasteeseen-toivottua-vahaisempi

    Koko tutkimus täällä: https://tietokayttoon.fi/julkaisut/raportti?pubid=URN:ISBN:978-952-287-951-6