Ajankohtaista

Tule keskustelemaan hyvinvointivaltion tulevaisuudesta verkkotyöpajaan 12.5.-24.5.!

 •  

  Tervetuloa keskustelemaan hyvinvointivaltion tulevaisuudesta. SOTE-uudistuksen viivästyminen, koronakriisi, hoitajien palkat ja palveluiden sijoittuminen. Hyvinvointivaltion tulevaisuus puhuttaa enemmän kuin koskaan.

  Järjestämme asian tiimoilta ajan hengessä verkkotyöpajan, jonka tavoitteena on tunnistaa keskeisimmät muutosajurit, jotka tulevaisuudessa vaikuttavat mm. väestörakenteeseen, SOTE-alaan, hyvinvointitalouden mitoitukseen, työperäiseen maahanmuuttoon ja sitä kautta kansantalouden kasvuedellytyksiin.  

  Pellervon taloustutkimus PTT toteuttaa työpajan yhdessä Merit Economicsin kanssa. Työpaja on osa Työ- ja elinkeinoministeriön ja Opetus- ja kulttuuriministeriön ja rahoittamaa tutkimushanketta Talouden rakenteen pitkän aikavälin muutosten ennakointi ja skenaarioiden tulkinta.

  Työpajan tuloksia hyödynnetään talouden pitkän aikavälin ennakoinnissa. Työpajatyöskentelyn perusteella asetetaan laskennallisen mallin sote- ja väestökehitysvaihtoehtoskenaarion lähtöoletukset. Oletuksilla on keskeinen rooli laskennallisen mallin tulosten tulkinnassa. Tämän vuoksi moniäänisyys on erittäin tärkeää.  

  Työpajaan osallistumiseen tarvitset mukaan vain itsesi ja avoimen mielen. Pääset osallistumaan työpajaan juuri silloin kuin sinulle sopii verkossa 12.5.-24.5.2020 ja voit palata takaisin työpajaan milloin tahansa uudelleen. Tutustu valittuihin muutosajureihin, kommentoi ja ehdota uusia! Panoksesi työpajassa on arvokas, joten lämmin kiitos osallistumisestasi ja sitoutumisestasi jo etukäteen. 

  Avoin ilmoittautumislinkki 

  (ilmoittautumisen jälkeen lähetämme sinulle vielä vahvistuslinkin, jota klikkaamalla pääset Viima-alustalle.)
   

  Jos joku muu organisaatiostanne haluaa osallistua verkkotyöpajaan, niin pyydäthän häntä ilmoittautumaan saman linkin kautta. 

  Otathan rohkeasti yhteyttä, jos sinulle herää kysyttävää. 

  Parhain terveisin, 

  Heini Lehtosalo  
  puh. 040164 8184, heini.lehtosalo@ptt.fi