Tutkijoidemme kolumneja sekä juttuja tutkimusaiheistamme ja teemoistamme.
Koronakriisi on iskenyt koko yhteiskuntaan laajalla voimalla. Tällä hetkellä näyttää siltä, että Suomessa on selvitty vähällä koronakriisin ensimmäisestä ja toivottavasti myös viimeisestä iskusta.
Maurizio Sajeva's essay addresses the question of sustainability, how to combine wisdom and moral virtue in policy-making, and why integration of human-nature-systems is important. (read more)
Kämpässä - Kuka maksaa Löppösen vedet? oli 2000-luvun alussa kuvattu opetusvideo, joka allekirjoittaneelle näytettiin tamperelaisen yläasteen kotitalousluokassa. Lyhytelokuvassa Löppönen ystävineen muuttaa pois lapsuudenkodeistaan kimppakämppään, eikä yllätyksiltä vältytä. Tarinan edetessä ystävyksille valkenee, että elämisen kustannuksia on vielä vuokran jälkeenkin. Videolla on onnellinen loppu, mutta Löppösen ei olisi tarvinnut oppia kaikkea kantapään kautta.
Tässäpä kysymys, jota jokaisen metsänomistajan on syytä hetki miettiä. Kesähelteet ovat epäotollista aikaa työntekoon mutta metsässä kävelyyn ja omien toiveiden pohdintaan saattaa löytyä normaalia enemmän aikaa. Se kannattaa, sillä omien tavoitteiden mukainen metsänhoito on yleensä sitä suurinta tyydytystä tuottavaa metsänomistusta.
Koronaviruspandemia ja sen hillitsemiseksi tehdyt toimenpiteet ovat olleet tärkeimpiä asioita ihmisten mielissä ja uutisaiheissa keväällä. Tilanne suinkaan ole ohi, vaikka toivottavasti saamme kesän hengähtää. On tärkeä muistaa, että esimerkiksi ilmastonmuutoksen hillitsemiseen liittyvä työ sekä työ kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseksi ovat jatkuneet myös näissä poikkeuksellisissa oloissa.