Ajankohtaista

PTT:n helmikuun uutiskirje - asuntovelkojen korkokulut kasvussa, millainen on sinun talouslukutaitosi?
helmikuu 28,2022

Tänä vuonna asuntomarkkinoilla odotettavissa on asuntojen hintojen kasvun hidastumista ja vuokrien nousua, kertoo PTT:n asuntomarkkinaennuste. Epävarmuus markkinoilla on kuitenkin suurta. Sitä lisäävät korkojen nousupaine ja epätietoisuus siitä, miten muuttoliike palautuu pandemiasta.

Suomen keskisuurilla yrityksillä on pyyhkinyt hyvin 2000-luvulla – kasvu erityisen nopeaa viime vuosina
helmikuu 24,2022

Suomalaisilla keskisuurilla yrityksillä on mennyt 2000-luvulla varsin hyvin, kertoo Pellervon taloustutkimus PTT:n ja Teknologian tutkimuskeskus VTT:n raportti. Keskisuurten yritysten lukumäärä, liikevaihtosumma ja työllistävyys ovat kasvaneet erityisen ripeästi 2010-luvun loppupuolella. Myös niin sanottujen kasvuyritysten lukumäärä on noussut Suomessa, mutta niiden osuus koko yrityskannasta on yhä hyvin pieni.

PTT-ennuste: Asuntojen hintojen kasvu hidastuu ja vuokrien kasvu kiihtyy – asuntovelallisen pitää varautua nouseviin korkoihin
helmikuu 16,2022

Asuntomarkkinat Suomessa etsivät vielä suuntaansa pandemian jäljiltä. Tänä vuonna odotettavissa on asuntojen hintojen kasvun hidastumista ja vuokrien nousua, kertoo Pellervon taloustutkimus PTT:n alueellinen asuntomarkkinaennuste. Epävarmuus markkinoilla on kuitenkin suurta, sillä sitä lisäävät korkojen nousupaine, geopoliittinen jännite ja epätietoisuus siitä, miten muuttoliike palautuu pandemiasta.

Taloustieteen tajun videosarja on julkaistu! – PTT:n Olli-Pekka Ruuskanen esittelee taloudellista lukutaitoa ja sen tutkimusta
helmikuu 11,2022

Taloustieteen tajun videosarjassa esitellään neljä ajankohtaista ilmiöitä, niiden vaikutuksia ja mitä taloustiede voi tarjota niiden tutkimukseen. Videoissa käsitellään oman talouden hallintaa, työn murrosta, talouskasvua ja eriarvoisuutta ja koulutusta. Kaikki jaksot ovat katsottavissa Taloustieteen tajun Youtube-kanavalla. 

Metsäammattilaiset tarvitsevat uusia taitoja työhyvinvoinnin takaamiseksi – uusia valmennuksia kokeillaan lähiaikoina
helmikuu 10,2022

Metsäalan ammattilaisten työnkuva ja toimintaympäristö ovat suuressa muutoksessa muun muassa digitalisaation, ilmastonmuutoksen ja kiihtyvän metsäkeskustelun vuoksi. Metsäammattilaiset tarvitsevatkin jatkossa uusia taitoja ja osaamista työhyvinvointinsa takaamiseksi, kertoo Pellervon taloustutkimus PTT:n koordinoima selvitys.

Metsäalan työhyvinvoinnin muutosajurit
helmikuu 10,2022

Tämä tietopaketti tarkastelee metsäammattilaisten toimintaympäristön kehitystä ja sen vaikutuksia työhyvinvointiin 2020-luvulla. Metsäammattilaisten toimintaympäristön ja työnkuvan muutoksia on esitelty kuuden muutosajurin kautta. Metsäsektorin ja metsäammattilaisten toimintaympäristön kehityksen ennakoiminen auttaa ymmärtämään toimintamallien kehitystä ja tulevia osaamistarpeita. Muutokseen varautuminen on kriittistä metsäsektorin työhyvinvoinnin kehittämisessä. Infograafin sisältö perustuu olemassaolevaan tutkimustietoon. Hanketta on rahoittanut Metsämiesten Säätiö.

Metsä – talouden osa vai sukusi perintöä?
helmikuu 9,2022

Sehän tiedetään, että metsillä on omistajilleen hyvin erilaisia merkityksiä, ja näiden painottaminen vaihtelee metsänomistajien kesken. Jotkut painottavat tuloja ja taloudellista turvallisuutta, toiset virkistyskäyttöä ja aineettomia hyötyjä ja monitavoitteiset useampia hyötyjä samanaikaisesti. Tämä näkyy myös puukaupoissa – tuloja ja turvaa korostavista lähes kaksinkertainen osuus tekee puukauppaa virkistyskäyttöä painottaviin verrattuna.

PTT:n uutiskirje - Kiinteistörahastot kasvaneet nopeasti, maatalouden kannattavuuskriisi jatkuu
helmikuu 9,2022

PTT julkistaa asuntomarkkinaennusteen 16. helmikuuta - ilmoittaudu webinaariin täällä
helmikuu 8,2022

nnusteessa tarkastellaan asuntojen hintakehitystä ja vuokria lyhyellä aikavälillä sekä luodaan katsaus Suomen asuntomarkkinoiden pidemmän ajan näkymiin. Ennuste julkaistaan webinaarissa, ja sen esittelevät ekonomisti Veera Holappa ja toimitusjohtaja Markus Lahtinen. Kommentaattorina on kaupunkimaantieteen professori Mari Vaattovaara Helsingin yliopistosta.

Tutkimus: Sijoitukset asunto-, tontti- ja metsärahastoihin moninkertaistuneet viidessä vuodessa
helmikuu 3,2022

Suomessa toimi vuoden 2021 alussa 57 asuntorahastoa, 18 tonttirahastoa ja 14 metsärahastoa, joiden varojen kokonaismäärä on yhteensä noin kahdeksan miljardia euroa. Tiedot selviävät Pellervon taloustutkimus PTT:n raportista, jossa on tarkasteltu näiden rahastojen toimintaa. Tilastotiedon puutteet vaikeuttavat rahastojen markkinavaikutusten arviointia, mutta esimerkiksi metsärahastoilla on selkeitä alueellisia vaikutuksia metsämaan kysyntään Pohjois-Suomessa.