Ajankohtaista

PTT:n maa- ja elintarviketalouden ennuste: Sota huojuttaa maailman ruokajärjestelmää - ruuan hinta nousee nopeasti
maaliskuu 29,2022

Ukrainan sodan vuoksi globaali ruokajärjestelmä on koetuksella, kertoo Pellervon taloustutkimus PTT:n ennuste. Kustannusten nousu jatkuu, ja se koettelee sekä maataloutta että elintarviketeollisuutta. Epävarmuus on erittäin suurta, ja se kohdistuu erityisesti vuoteen 2023. Ruuan hinnannousu kiihtyy jo kevään aikana yleistä inflaatiota nopeammaksi ja on tänä vuonna arviolta 11 prosenttia.

Tule mukaan seminaariin: Oikeudenmukainen vihreä siirtymä – polut vähäpäästöiseen liikkumiseen
maaliskuu 28,2022

Tapahtuma: Ilmastonmuutoksessa on tullut ratkaisujen aika. Liikenteen päästövähennykset ovat tärkeitä hiilineutraaliustavoitteiden saavuttamiseksi, mutta miten löydämme polut vähäpäästöiseen liikkumiseen – oikeudenmukaisesti?

PTT:n talousennuste: Sota pysäyttää talouskasvun, kiihdyttää inflaatiota ja nakertaa työllisyyttä
maaliskuu 22,2022

Suomen talouden elpymisvire pysähtyy sotaan Ukrainassa, arvioi Pellervon taloustutkimus PTT:n ennuste. Sota haittaa ulkomaankauppaa, nostaa hintoja ja myllertää globaalin talouden rakenteita. Tässä tilanteessa Suomen talous kasvaa tänä vuonna vain 0,5 prosenttia ja ensi vuonna noin prosentin.

Sota myllää markkinat metsissä
maaliskuu 21,2022

Venäjän aloittaman sodan vaikutukset näkyvät metsäteollisuuden tuotteiden markkinoilla monin tavoin. Lyhyellä tähtäimellä suomalaisten metsäteollisuustuotteiden kysyntä näyttää vahvalta, mutta tulevaisuuteen liittyy paljon epävarmuuksia.

Kevään ennusteet perehtyvät erityisesti Ukrainan kriisin vaikutuksiin - ilmoittaudu mukaan täällä
maaliskuu 16,2022

Keväällä kansantalouden, maa- ja elintarviketalouden ja metsäalan ennusteet julkaistaan webinaareissa.

PTT:n maa- ja elintarviketalouden ennusteen julkistus 29.3. – mitä vaikutuksia on sodalla Ukrainassa?
maaliskuu 16,2022

Pellervon taloustutkimus PTT julkistaa maa- ja elintarviketalouden ennusteensa webinaarissa 29.3. kello 10.00. Ennusteessa arvioidaan muun muassa sitä, miten Ukrainan tilanne vaikuttaa maatalouden näkymiin, elintarvikemarkkinoihin ja ruuan hintaan. Ilmoittaudu mukaan täällä!

Ruokaketjun toimivuus turvattava – edullisen ruuan aika on ohi
maaliskuu 10,2022

Ukrainan sodalla on merkittäviä kerrannaisvaikutuksia maa- ja elintarviketalouteen maailmanlaajuisesti. Sotatilanne ja sen seuraukset aiheuttavat markkinahäiriöitä globaalisti, EU:ssa ja Suomessa, kirjoittavat Sari Forsman-Hugg ja Päivi Kujala.

Venäjän hyökkäys Ukrainaan: Luottamuksen voi menettää vain kerran
maaliskuu 10,2022

Millaiset ovat Venäjän hyökkäyksen taloudelliset vaikutukset Suomessa ja maailmalla? PTT:n toimitusjohtaja Markus Lahtinen pohtii blogissaan, miten tilanne vaikuttaa lähi- ja pidemmän aikavälin näkymiin.

Teimme lahjoituksen Unicefille Ukrainan lasten auttamiseksi
maaliskuu 8,2022

Pellervon taloustutkimus PTT on tehnyt lahjoituksen YK:n lastenjärjestö Unicefille Ukrainan lasten auttamiseksi sodan keskellä. Lisätietoa järjestön työstä kriisialueella voit lukea heidän kotisivuiltaan, ja tehdä myös itse lahjoituksen.

PTT:n kansantalouden ennuste julkistetaan 22. maaliskuuta - ilmoittaudu mukaan täällä
maaliskuu 8,2022

Suomenkin talous on nyt ison myllerryksen keskellä - mitkä ovat lähiajan näkymät? Pellervon taloustutkimus PTT julkistaa kansantalouden ennusteensa tiistaina 22. maaliskuuta klo 10.00.