Ajankohtaista

Vuosi ekonomistin etätöitä: työmatka lyheni mutta kahvitauoista tuli tylsiä
maaliskuu 31,2021

Jo vuosi koronaelämää on takana, ja muutos on tuonut työelämään haasteiden lisäksi positiivisiakin asioita. Moni on kokenut, että yöunet ovat parantuneet ja joka-aamuiset töihinlähtöstressit hävinneet. Toisaalta työyhteisö on hajallaan ympäri maata tai jopa maailmaa. Miten sujuu ekonomistin etätyöarki?

Rekry: maa- ja elintarvikealan tutkimusjohtaja
maaliskuu 30,2021

Haluatko olla mukana tekemässä yhteiskunnallisesti merkittävää tutkimusta? Oletko kiinnostunut maatalouden tai elintarvikemarkkinoiden kysymyksistä? Haemme noin 25 tutkimusyhteisöömme tutkimusjohtajaa, Maa- ja elintarvikeala, vakituiseen työsuhteeseen. Uudistetut toimitilamme sijaitsevat Helsingin Kampissa, mutta etätyö on mahdollistanut työskentelyn myös pääkaupunkiseudun ulkopuolelta.

Rekry: maatalousekonomisti
maaliskuu 30,2021

Haemme noin 25 tutkimusyhteisöömme maatalousekonomistia vakituiseen työsuhteeseen.

Tiedote: Luontokadon pysäyttäminen ja puuntuotannon samanaikainen lisääminen edellyttää huolellista suunnittelua
maaliskuu 29,2021

Metsäluonnon monimuotoisuuden köyhtymisen pysäyttämiseksi tarvitaan sekä metsien suojelun että talousmetsien luonnonhoidon lisäämistä. Luontokadon kustannustehokas pysäyttäminen edellyttää, että pinta-alatavoitteiden lisäksi pystytään tunnistamaan monimuotoisuuden turvaamisen kannalta tällä hetkellä parhaat kohteet sekä toisaalta puuntuotannon kannalta vähämerkityksiset alueet, joita voidaan kehittää monimuotoisuutta edistävästi

Luomualaa lisätään markkinaehtoisesti
maaliskuu 29,2021

Menneellä viikolla EU:n komissio julkisti European Organic Action Planin, joka on osa Euroopan Vihreän kehityksen ohjelmaa (Green Deal). Green Deal sisältää Pellolta pöytään -strategian, jossa on asetettu tavoite kasvattaa EU:n luomuala 25 %:iin vuoteen 2030 mennessä. Työnsarkaa riittää, sillä luomualan osuus EU:ssa on tällä hetkellä 8,5 %.

Toipuminen viivästyy - työllisyyden nosto tarvitsee laajaa pakettia
maaliskuu 23,2021

Koronatilanteen heikentyminen viivästyttää talouden nousua Euroopassa, mutta Suomi on silti pinnistämässä ensi vuonna takaisin vanhalle kasvu-uralle, kertoo Pellervon taloustutkimus PTT:n kansantalousennuste. Hinnoissa koetaan tänä vuonna selkeä piikki. Talouskasvu ja elvytyksen väheneminen pienentävät julkisen talouden alijäämää selvästi ensi vuonna. Työllisyyden nostaminen vaatii laajaa toimenpidepakettia. Tämän vuoden kasvuksi ennustetaan 2,5 prosenttia ja ensi vuodelle 3,5 prosenttia, mutta epävarmuus on edelleen suurta.

Kansantalous - kevät 2021
maaliskuu 23,2021

Kansantalouden ennuste, kevät 2021 - infograafi
maaliskuu 23,2021

Kansantalous erityisteema kevät 2021 - Työllisyystavoite vaatii kokoelman toisiaan tukevia toimia
maaliskuu 23,2021

Osakesäästötili – hitti vai huti?
maaliskuu 22,2021

Osakesäästötili on kuluttajille kohdistettu sijoitustuote, joka on ollut suomalaisten kotitalouksien käytössä runsaan vuoden.  Tilille voi tallettaa korkeintaan 50 000 euroa, jotka voi sijoittaa kotimaisiin ja ulkomaisiin pörssiosakkeisiin.