Ajankohtaista

Maa- ja elintarviketalouden tilannekatsaus - kesäkuu 2022
kesäkuu 14,2022

Suomessa yhä niukasti keskisuuria kasvuyrityksiä - kiriapua voisi saada liiketoiminnan ekosysteemeistä
kesäkuu 9,2022

Keskisuurten kasvuyritysten määrä on Suomessa edelleen pieni, ja yritysten nopea kasvu melko harvinaista, kertoo Pellervon taloustutkimus PTT:n ja Teknologian tutkimuskeskus VTT:n raportti. Keskisuurten yritysten merkitys on kuitenkin kokoaan suurempi, ja digitalisaatio sekä vihreä siirtymä voivat toimia niiden kasvun vauhdittajina. Yritysten määrän lisäämisessä auttaisivat ekosysteemiajattelu ja julkisten tukien parempi kohdentaminen.

PTT:n uutiskirje - toukokuu 2022
kesäkuu 3,2022

Uusimmassa uutiskirjeessämme muun muassa pohdintaa työvoiman saatavuudesta ja kutsu mielenkiintoiseen webinaariin kasvuyritysten tilanteesta

Kestävä ruokahuolto vaatii monipuolista käsitystä resilienssistä, toteaa väitöskirjatutkimus
kesäkuu 2,2022

”Jos liikaa yksinkertaistetaan monimutkaisia systeemejä, saadaan väärä käsitys niiden sisäisistä riippuvuuksista. Ruokajärjestelmä nimenomaan on yksi tällainen systeemi.” Näin tiivistää PTT:n maatalousekonomisti Pekka Kinnunen tällä viikolla tarkistettavan väitöskirjansa ydinteeman.

Strateginen viestikapula luovutettu eteenpäin henkilöstöltä hallitukselle
toukokuu 31,2022

Koko henkilökunta vietti aurinkoiset strategiapäivät Tuusulan Krapissa toukokuun alussa. Epidemiakaudesta huolimatta valtaosa henkilöstöstä pääsi paikanpäälle. Strategiapäivillä pohdimme toimintaympäristön muutoksia, tulevaisuuden tutkimusnäkymiä ja osaamistarpeita, PTT:n vaikuttavuutta ja roolia yhteiskunnassa sekä yhteisöllisyyden rakentamista.

Osaajapula vai työvoimapula – mistä avointen työpaikkojen määrän kasvu kertoo?
toukokuu 31,2022

Pellervon taloustutkimus PTT:n Akava Worksille laatiman raportin aiheena on osaaja- ja työvoimapula Suomessa. Lue lisää!

Luonnon monimuotoisuutta voidaan edistää julkisilla elintarvikehankinnoilla
toukokuu 25,2022

Luonnon monimuotoisuus heikkenee Suomessa ja kansainvälisesti. Viime vuosina luonnon monimuotoisuus ja erityisesti luontokato ovat nousseet vahvasti osaksi julkista kestävyydestä käytävää keskustelua. Monimuotoisuuden tukemiseen ruokaketjun eri osissa tarvitaan useita eri toimia. Yksi potentiaalinen ohjauskeino on julkisten hankintojen ohjaaminen.

KUTSU: Miten tukea keskisuurten yritysten kasvua, kansainvälistymistä ja resilienssiä? - Tutkimusraportin julkistus 9.6. klo 9.00
toukokuu 20,2022

Keskisuuret yritykset ovat merkittävä työllistäjä - miten huolehditaan siitä, että ne menestyvät digitalisaation ja vihreän siirtymän murroksissa? Tervetuloa kuulemaan keskeisiä tuloksia ja politiikkasuosituksia siitä, miten keskisuurten yritysten kasvua, kansainvälistymistä ja resilienssiä voidaan tukea globaaleissa liiketoimintaekosysteemeissä. Ilmoittaudu mukaan täällä!

Metsänomistajat avainroolissa ilmastonmuutoksen hillintätoimissa
toukokuu 13,2022

Ilmastolain uudistuksen tavoitteena on nopeuttaa hiilineutraaliuden eli päästöjen ja nielujen tasapainon saavuttamista vuoteen 2035 mennessä. Laki laajenee koskemaan myös maankäyttösektoria ja lakiin lisätään nielujen vahvistamista koskeva tavoite. Maankäyttösektorilla maatalous on päästöjen lähde, mutta nielujen vahvistaminen koskee erityisesti metsätaloutta ja maankäytön muutosta.

PTT:n uutiskirje: Suomen asuintaloja pitäisi korjata 8 miljardilla vuodessa, sota myllertää metsätalouden markkinat
toukokuu 2,2022

Suomen asuinrakennusten tekninen korjaustarve on tulevina vuosikymmeninä keskimäärin 7,8 miljardia euroa vuodessa, arvioi PTT:n ja Tampereen yliopiston tutkimus. Tästä ylivoimaisesti suurin osa, noin 95 prosenttia, on myös taloudellisesti perusteltua.