Ajankohtaista

Ruokaketjun toimivuus turvattava – edullisen ruuan aika on ohi
maaliskuu 10,2022

Ukrainan sodalla on merkittäviä kerrannaisvaikutuksia maa- ja elintarviketalouteen maailmanlaajuisesti. Sotatilanne ja sen seuraukset aiheuttavat markkinahäiriöitä globaalisti, EU:ssa ja Suomessa, kirjoittavat Sari Forsman-Hugg ja Päivi Kujala.

Venäjän hyökkäys Ukrainaan: Luottamuksen voi menettää vain kerran
maaliskuu 10,2022

Millaiset ovat Venäjän hyökkäyksen taloudelliset vaikutukset Suomessa ja maailmalla? PTT:n toimitusjohtaja Markus Lahtinen pohtii blogissaan, miten tilanne vaikuttaa lähi- ja pidemmän aikavälin näkymiin.

Teimme lahjoituksen Unicefille Ukrainan lasten auttamiseksi
maaliskuu 8,2022

Pellervon taloustutkimus PTT on tehnyt lahjoituksen YK:n lastenjärjestö Unicefille Ukrainan lasten auttamiseksi sodan keskellä. Lisätietoa järjestön työstä kriisialueella voit lukea heidän kotisivuiltaan, ja tehdä myös itse lahjoituksen.

PTT:n kansantalouden ennuste julkistetaan 22. maaliskuuta - ilmoittaudu mukaan täällä
maaliskuu 8,2022

Suomenkin talous on nyt ison myllerryksen keskellä - mitkä ovat lähiajan näkymät? Pellervon taloustutkimus PTT julkistaa kansantalouden ennusteensa tiistaina 22. maaliskuuta klo 10.00.

PTT:n helmikuun uutiskirje - asuntovelkojen korkokulut kasvussa, millainen on sinun talouslukutaitosi?
helmikuu 28,2022

Tänä vuonna asuntomarkkinoilla odotettavissa on asuntojen hintojen kasvun hidastumista ja vuokrien nousua, kertoo PTT:n asuntomarkkinaennuste. Epävarmuus markkinoilla on kuitenkin suurta. Sitä lisäävät korkojen nousupaine ja epätietoisuus siitä, miten muuttoliike palautuu pandemiasta.

Suomen keskisuurilla yrityksillä on pyyhkinyt hyvin 2000-luvulla – kasvu erityisen nopeaa viime vuosina
helmikuu 24,2022

Suomalaisilla keskisuurilla yrityksillä on mennyt 2000-luvulla varsin hyvin, kertoo Pellervon taloustutkimus PTT:n ja Teknologian tutkimuskeskus VTT:n raportti. Keskisuurten yritysten lukumäärä, liikevaihtosumma ja työllistävyys ovat kasvaneet erityisen ripeästi 2010-luvun loppupuolella. Myös niin sanottujen kasvuyritysten lukumäärä on noussut Suomessa, mutta niiden osuus koko yrityskannasta on yhä hyvin pieni.

PTT-ennuste: Asuntojen hintojen kasvu hidastuu ja vuokrien kasvu kiihtyy – asuntovelallisen pitää varautua nouseviin korkoihin
helmikuu 16,2022

Asuntomarkkinat Suomessa etsivät vielä suuntaansa pandemian jäljiltä. Tänä vuonna odotettavissa on asuntojen hintojen kasvun hidastumista ja vuokrien nousua, kertoo Pellervon taloustutkimus PTT:n alueellinen asuntomarkkinaennuste. Epävarmuus markkinoilla on kuitenkin suurta, sillä sitä lisäävät korkojen nousupaine, geopoliittinen jännite ja epätietoisuus siitä, miten muuttoliike palautuu pandemiasta.

Taloustieteen tajun videosarja on julkaistu! – PTT:n Olli-Pekka Ruuskanen esittelee taloudellista lukutaitoa ja sen tutkimusta
helmikuu 11,2022

Taloustieteen tajun videosarjassa esitellään neljä ajankohtaista ilmiöitä, niiden vaikutuksia ja mitä taloustiede voi tarjota niiden tutkimukseen. Videoissa käsitellään oman talouden hallintaa, työn murrosta, talouskasvua ja eriarvoisuutta ja koulutusta. Kaikki jaksot ovat katsottavissa Taloustieteen tajun Youtube-kanavalla. 

Metsäammattilaiset tarvitsevat uusia taitoja työhyvinvoinnin takaamiseksi – uusia valmennuksia kokeillaan lähiaikoina
helmikuu 10,2022

Metsäalan ammattilaisten työnkuva ja toimintaympäristö ovat suuressa muutoksessa muun muassa digitalisaation, ilmastonmuutoksen ja kiihtyvän metsäkeskustelun vuoksi. Metsäammattilaiset tarvitsevatkin jatkossa uusia taitoja ja osaamista työhyvinvointinsa takaamiseksi, kertoo Pellervon taloustutkimus PTT:n koordinoima selvitys.

Metsäalan työhyvinvoinnin muutosajurit
helmikuu 10,2022

Tämä tietopaketti tarkastelee metsäammattilaisten toimintaympäristön kehitystä ja sen vaikutuksia työhyvinvointiin 2020-luvulla. Metsäammattilaisten toimintaympäristön ja työnkuvan muutoksia on esitelty kuuden muutosajurin kautta. Metsäsektorin ja metsäammattilaisten toimintaympäristön kehityksen ennakoiminen auttaa ymmärtämään toimintamallien kehitystä ja tulevia osaamistarpeita. Muutokseen varautuminen on kriittistä metsäsektorin työhyvinvoinnin kehittämisessä. Infograafin sisältö perustuu olemassaolevaan tutkimustietoon. Hanketta on rahoittanut Metsämiesten Säätiö.